Майсторски клас по литературна журналистика представи снощи пред препълнената зала

...
Майсторски клас по литературна журналистика представи снощи пред препълнената зала
Коментари Харесай

Мария Кехайова представя: „Сафрид сопрано: Магическият портал“

Майсторски клас по литературна публицистика показа нощес пред препълнената зала на Центъра за модерно изкуство и библиотека в Бургас кореспондентът на вестник „ Труд “ и дълготраен основен редактор на „ Морски труд “ Мария Кехайова.

Далеч отвън откритите рамки на протоколната изява и наложителния темперамент на наличие, за които единствено престижът на създателя е задоволително респектиращ, с цел да изпъне в шпалир тежка публична делегация, премиерата на втората книга на журналиста „ Сафрид сопрано: Магическият портал “ се трансформира в значимо събитие, освен за писателската общественост.

Отвъд тривиалните служебни връзки и дискретния сексапил на взаимните ласкателства, то съумя да сплоти в необикновена амалгама представители на политическите среди, магистратурата, Министерство на вътрешните работи, културни дейци. И няколко генерации достоверни публицисти, възпитани преди телевизионната „ просвета “ да парализирали осведомителна имунна система, в обективност, почитание към обстоятелствата, само че и прозорливост и рефлективна сензитивност, които да им разрешат да открият и съпреживеят изкуството.

Макар в креативен проект сборникът с разкази „ Сафрид сопрано: Магическият портал “ да има белезите на литературния репортаж с неговата фактологичност и внимание към държанието на героите, само че и с художествената интерпретация и авторска промяна на сюжета, книгата е на първо място персонално прекарване. За всеки, който желае да премине през магическия портал – от предишното към бъдещето.

„ Аз имах потребност от тази магия, претърпях я и мисля, че тъкмо преди Коледа всички имаме потребност от тъкмо такава магия. Надявам се разказите да съумеят да ви завладеят и да опознаете този свят, който е хем комичен, хем печален “, показа Мария Кехайова.

В книгата читателят ще открие истории за змейове, самодиви, „ къпинковци ". „ Написах разказите на един мирис - за към седмица “, споделя създателят. За основаването на разказите Мария Кехайова употребява фрагменти и от свои репортажи, само че вмъква и част от разказите на свои близки в странджанските села.

" В момента, в който отидох там и инцидентно на площада попаднах на трима души. Те незабавно започнаха да ми описват за НЛО, което видели, коя мома я залюбила змей… ", повдига завесата създателят. И предлага на всички да посетят района. Защото Вършило, не е СВършило.

Още необикновениистории от „ Сафрид сопрано: Магическият портал “ чуйтеот Мария Кехайова в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР