Майстор на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд Пловдив

...
Майстор на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд Пловдив
Коментари Харесай

Майстор на дървени къщи измами семейство

Майстор на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд Пловдив по дело за машинация на семейство от Яврово, община Куклен.

На 11.11.2018 година М.С.К. заблудил А.Д.Д. и М.Д.Я., че ще им построи сглобяема дървена къща, като с това им е предизвикал имотна щета в размер на 33 100 лева

Подсъдимият е притежател на компания, чийто предмет на активност бил обвързван с дърводобив, преправка, произвеждане и търговия с дървен материал, дърва за огрев и други

Фирмата му обаче в никакъв случай не била правила активност, не разполагала с индустриална и складова база, нямала регистрирани касови апарати, контракти за наем на пространства или машини или други условия, които да иницират осъществяването на каквато и да било активност.

Въпреки това М.С.К.  разгласил публикация в уеб страницата ОLХ, където се рекламирал като строител с богат опит в построяването на сглобяеми къщи.

В обявата имало и прикачени фотоси на подготвени негови планове.

Тази публикация точно видял и потърпевшият А.Д.Д.  и заинтригуван от оповестените от подсъдимият цени, които се отличавали като доста по-изгодни спрямо други сходни разгласи, се свързал с него и се договорили да се срещнат персонално на терена на парцела.

В реалност подсъдимият нямал опит в строителството на дървени къщи и изказванията му, че има осъществени планове не било правилно, а задачата му била да се облагодетелства непозволено за сметка на потърпевшите лица.

Съдия по делото е Зорница Тухчиева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР