Майското време ще е типично за месеца, температурите се нормализираха

...
Майското време ще е типично за месеца, температурите се нормализираха
Коментари Харесай

Синоптикът Анастасия Стойчева обяви какво смахнато време да очакваме през май и предупреди за голяма опасност!

Майското време ще е типично за месеца, температурите се възстановиха и няма да са по този начин високи, както бяха през април. Това нормализиране е съпроводено с превалявания в някои региони. Това сподели дежурният синоптик от Българска академия на науките Анастасия Стойчева в утринния блок на Българска национална телевизия.

В преобладаващата чат на дните повече превалявания ще има в Западна България. Най-често температурите ще са сред 18 и 23 градуса.

„ Започна и сезонът на градушките, само че те няма да са всеобщи, а с местен темперамент “, предвижда тя.

Засега нещата на Балканите се поуспокояват в температурен проект. Вероятността за превалявания над 10 л/кв. м. е по-висока в сряда, четвъртък и почивните дни . Най-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област.

В събота и неделя краткотрайни превалявания се чакат в Югозападна България, само че това не значи, че няма да има слънчеви часове.

„ Времето през месеца ще бъде динамично “, добави Стойчева.

Ще има дни от второто десетдневие на месеца, когато ще има по-високи температури - към 30 градуса. Температурата на морската вода към този момент доближи 17-18 градуса. „ Има възможност в четвъртък за по-значителни превалявания и кодове за предизвестия “, разяснява синоптикът.

К акво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР