Майската актуализация на Windows 11 причини забавяне на VPN връзките(снимка:

...
Майската актуализация на Windows 11 причини забавяне на VPN връзките(снимка:
Коментари Харесай

Актуализация на Windows 11 забавя VPN връзките


Майската актуализация на Windows 11 аргументи закъснение на VPN връзките
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft изследва проблем с бавните VPN връзки при потребление на L2TP и IPsec на компютри с Windows 11. Значително закъснение на скоростта на VPN се следи след инсталиране на майската кумулативна актуализация на операционната система.

Проблемът, за който оповестява Bleeping Computer, стана прочут за първи път през април, когато Microsoft пусна незадължителната актуализация KB5025305 за Windows 11. Този пакет по-късно стана част от наложителната актуализация KB5026372, която стартира да се популяризира през май.
още по темата
И двата сервизни пакета водят до проблем с VPN връзките с L2TP и IPsec. Самата връзка работи, само че скоростта е минимална.

В допълнение, инсталирането на една от упоменатите актуализации води до постоянно спиране на RDP връзката. Проблемът наподобява се следи при потребление на безжична Wi-Fi връзка и не визира компютри, които употребяват кабелна интернет връзка.

Говорител на Microsoft удостовери, че компанията е наясно с казуса и сега работи върху решение. До стартиране на съответния пач единствената опция за възобновяване на естествената скорост на VPN връзката е унищожаване на проблематични актуализации от компютъра. Това обаче ще отстрани и други корекции, в това число за сигурността.

Все още не е известно по кое време Microsoft ще пусне промяна за премахване на казуса с бавната VPN връзка в Windows 11.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР