Майор Стоян Петков извърши първи самостоятелен полет на F-16 -

...
Майор Стоян Петков извърши първи самостоятелен полет на F-16 -
Коментари Харесай

Историческо! За пръв път наш пилот извърши самостоятелен полет с F-16

Майор Стоян Петков извърши първи независим полет на F-16 - исторически за българските Военновъздушни сили, заяви Otbrana.com. Вече близо година и половина той се образова в Съединени американски щати за бъдещата си работа като водач на F-16. Заедно с него там са и старши лейтенант Симеон Георгиев, капитан Тодор Тодоров и капитан Александър Велинов. Те са първите четирима от общо 13 летци, които ще преминат тригодишно образование на новите изтребители.

Новината за полет а за майор Стоян Петков беше споделена от брачната половинка му Уляна, която сподели и негова фотография с едно от децата им.

" След един исторически ден за нашето семейство - първият независим полет на F-16. Ти си нашата горделивост, тате! Въпреки всичките неуредици и компликации тук, ти си оставаш нашата канара, на която да се опрем. Гордеем се с теб и те обичаме! "  - написа брачната половинка на водача в профила си във Facebook.

Под постинга има голям брой мнения с поздравления към българския офицер.

Майор Стоян Петков е инспектор-пилот в авиобаза " Граф Игнатиево ". До 2007 година учи в Националния боен университет в Долна Митрополия, където приключва магистратура по авиационна техника и технологии. През 2017 година се дипломира и във Военновъздушния командно-щабен лицей на университета на американските Военновъздушни сили. Той е умел боен летец-пилот I клас. От 2010 година лети на изтребител МиГ-29 като част от екипа на авиобаза " Граф Игнатиево " за бойни наряди и целеви полет и.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР