Майонезата е един от най-вкусните и предпочитани сосове. Тя се

...
Майонезата е един от най-вкусните и предпочитани сосове. Тя се
Коментари Харесай

Никога не допускайте тези ГРЕШКИ, когато правите майонеза

Майонезата е един от най-вкусните и желани сосове. Тя се комбинира чудесно с всевъзможни меса, тестени произведения и още доста други.
Случвало ли ви се е, до момента в който майсторите нещо вкусно, да осъзнаете, че купената от магазина майонеза няма да ви е задоволителна? Сигурни сме, че съвсем всеки е попадал в такава обстановка. Тогава най-лесният метод е сами да си извършите.

По-вкусно от домашната храна няма. Освен това знаете какви са съставките и сте безапелационни, че в соса липсват всевъзможни Е –та, стабилизатори, консерванти, оцветители и прочие.
Къде обаче най-често бъркаме, до момента в който вършим майонеза?
Много хора се оплакват, че колкото и пъти да пробват да създадат този типичен сос вкъщи, той не им се получава. В множеството случаи консистенцията е прекомерно рядка и не се харесва на никой.
Ето къде ГРЕШИМ:
Големината на яйцата не е задоволителна
Когато вършим майонеза вкъщи, ние нормално се придържаме към класическа рецепта, която сме видели в някоя готварска книга или сме прочели в интернет.
 Руската домашна майонеза, която стана цялостен шлагер (РЕЦЕПТА) Руската домашна майонеза, която стана цялостен шлагер (РЕЦЕПТА)
Историята на произхода на майонезата е забулена в тайнственост. Казват, че самият кардинал Ришельо индиректно е взел участие в изобретението си! С...
За страдание там не е обяснено, че размера на яйцата са главният фактор гъстотата не постоянно да е мечтаната.
Ако сте решили да сътворите соса, употребявайки 200 мл олио, би трябвало да добавите едно яйце. Ако яйцето е прекомерно малко, наложително чукнете още едно със същата величина.
В случай, че изберете да оставите едно яйце, отлейте част от количеството олио. Нека се получи следната съразмерност: 170 мл олио към 1 яйце. Така вашият сос ще бъде съвършен.

Неподходящ съд
 Рецепта за домашна майонеза – получава се гъста и доста вкусна Рецепта за домашна майонеза – получава се гъста и доста вкусна
Всяка една стопанка, в устрема си да бъде съвършена, позволява поредност от неточности, рефлектиращи право върху блюдата, които сервира на тр...
Друга груба неточност, която постоянно позволяваме. Съдът е доста значим, когато става въпрос за приготвянето на майонеза. Ако сте перфекционисти, изберете издължена купа, наподобяваща канче. Бихте могли да ползвате мерителна кана или купата на пасатора. Тя е идеална за подготвяне на сос.
Неправилно разтрошаване
Както за всеки сос, по този начин и при майонезата не липсват специфики, свързани с нейното подготвяне. За да се получи това, което желаете, би трябвало да ги следвате прецизно. Когато започнете с разбиването, наложително дръжте пасатора на дъното на купата към 7-8 секунди.
След това започнете гладко да изтегляте нагоре.
Това е методът за реализиране на най-вкусния сос на света!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР