Mayo Clinic тества нова услуга, наречена Enterprise Search, която беше

...
Mayo Clinic тества нова услуга, наречена Enterprise Search, която беше
Коментари Харесай

Google в сътрудничество с Mayo Clinic създадоха чатбот за анализ на клиентски данни

Mayo Clinic тества нова услуга, наречена Enterprise Search, която беше показана във вторник, 6 юни. Този инструмент разрешава на клиентите да основават свои лични чатботове, употребявайки технологията на Гугъл за търсене на информация в огромни количества вътрешни данни.

В опазването на здравето това значи, че здравните експерти ще могат по-бързо и елементарно да интерпретират данните като здравна история на пациента, фотоси, геномни или лабораторни проби, даже в случай че информацията се съхранява в разнообразни формати и локации.

Mayo Clinic през идващите месеци ще тества разнообразни сюжети за потребление на този инструмент за търсене. Той към този момент е бил потребен при решаването на административни задания, които постоянно предизвикват професионално прегаряне при здравните чиновници, сподели основният технолог на Mayo Clinic Виш Анантраман.

Например, в случай че доктор се нуждае от информация за група дами на възраст сред 45 и 55 години, в това число и техните мамографии и медицински досиета, той ще може да вкара поръчката в инструмента за търсене, вместо да търси всеки детайл поотделно.

Здравеопазването е изключително предизвикателна област за AI, защото има по-голям риск от неточности или погрешна информация, когато AI-моделите измислят наличието от нулата.

Ашима Гупта, световен шеф на здравната тактика и решения в Гугъл Cloud, означи, че Гугъл се отнася към основания на генеративен изкуствен интелект Enterprise Search с приоритет към сигурността.

“Искаме да бъдем доста деликатни и виновни при потреблението на изкуствен интелект в корпоративната среда, изключително в здравната индустрия„ — споделя Ашима Гупта.

От Гугъл настояват, че неговият метод към поверителността подсигурява, че клиентите управляват своите данни, а новата услуга дава отговор на условията на Закона за преносимостта и отчетността на здравното обезпечаване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР