Майнц направи голяма крачка към спасението в Бундеслигата. Бившият тим

...
Майнц направи голяма крачка към спасението в Бундеслигата. Бившият тим
Коментари Харесай

Майнц закрачи към спасението с важен успех

Майнц направи огромна крачка към спасението в Бундеслигата. Бившият отбор на Тодор Неделев се измъкна от зоната за плейаут, откакто надви в семейството си над директния противник Фрайбург с 2:0.

Пабло де Бласис от дузпа надълбоко в продължението на първата част и още веднъж той в заключителните минути на борбата се разписа в мрежата на съперника и по този начин трите точки останаха за домакините. И по този начин те към този момент дишат малко по-спокойно.

Майнц беше по-активният отбор от началото, само че направи много пропуски. С такива се отличи най-много Абду Диало, като най-големият му подобен пристигна в 19-та минута, когато прати топката над вратата от близка отдалеченост.

Първото попадение в мача пристигна в продължението на първото полувреме. Тогава Марк-Оливер Кампф игра с ръка, реферът се посъветва с VAR и уточни бялата точка, откъдето Пабло де Бласис беше безмилостен за 1:0.

При този резултат пристигна и почивката, а след нея Фрайбург подвигна леко оборотите и потегли да търси попадението. Но Паскал Щенцел и Тим Клайндинст направиха огромни пропуски, а Де Бласис не съумя да се разпише за повторно за домакините.

Но аржентинецът в последна сметка постави точка на разногласието в 80-та минута. Тогава вратарят на Фрайбург направи детинска неточност и след нея Де Бласис оформи крайното 2:0 и всичко завърши.

Все отново в последната минута гостите можеха да стигнат до почетен гол, само че първо Нилс Петерсен нацели страничната греда, а след това удар на Мануел Гулде мина на сантиметри настрана от вратата.

Така двата отбора са към този момент с по 30 точки, само че Майнц е с по-добрата голова разлика и е в позицията над чертата. Но и Майнц, и Фрайбург към този момент са надалеч от последния в зоната на непосредствено изпадащите Хамбургер, който е с осем точки обратно при единствено четири кръга до края на сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР