Майната му... въпреки че Starlink продължава да губи пари, а

...
Майната му... въпреки че Starlink продължава да губи пари, а
Коментари Харесай

Илон Мъск все пак ще продължи да плаща сателитите на Украйна

" Майната му... макар че Starlink продължава да губи пари, а други компании получават милиарди долари от данъкоплатците, ще продължим да финансираме държавното управление на Украйна гратис ".

С този туит милиардерът Илон Мъск съобщи поврат в позицията си за сателитните връзки на Украйна, които смяташе да спре да поддържа.

The hell with it … even though Starlink is still losing money & other companies are getting billions of taxpayer Щатски долар, we’ll just keep funding Ukraine govt for free
— Elon Musk (@elonmusk)
Сателитите Starlink обезпечават на Украйна и нейната войска връзки в региони, където всички други връзки са унищожени. Тази седмица обаче се разбра, че компанията на Мъск SpaceX е уведомила министерството на защитата на Съединени американски щати, че към този момент не е в положение да заплаща за работата на сателитната информационна система в Украйна.

„ За неустановен интервал от време не сме в положение да продължим да предоставяме на Украйна терминали Starlink или да плащаме за употребата на съществуващи терминали “, пишеше в писмото, което от SpaceX изпратиха предишния месец до Пентагона.

След като новината излезе, против Илон Мъск се изсипа проливен дъжд от отвращение. Мъск интензивно разяснява в Twitter обрата в позицията си, като на репликата " Няма ненаказано положително " е дал отговор: " Въпреки това, би трябвало да продължим да вършим положителни каузи ".

В същото време доста украинци разгласяват сметките си към Starlink, питайки дали в действителност предприемачът губи повече, в сравнение с печели от Украйна.

В последните дни Мъск излезе с поредност от спорни хрумвания за разрешаване освен на войната в Украйна, само че и във връзка с рецесията в Тайван.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР