Маймунче се роди в Старозагорския зоопарк, съобщиха от общината. То е

...
Маймунче се роди в Старозагорския зоопарк, съобщиха от общината.
То е
Коментари Харесай

Маймунче се роди в Старозагорския зоопарк

Маймунче се роди в Старозагорския зоопарк , оповестиха от общината.

То е от породата Зелена морска, което е най-новото попълнение в фамилията на зоокътът. Водят договаряния за допълнение и възобновяване на видовото многообразие, разгласи Силвена Маврева , краткотрайно изпълняваща длъжността шеф на Зоопарка.

От кметството изясняват, че Стара Загора към този момент има напълно освежен Зоопарк и това е първият огромен ремонт от основаването му.

" Обновена е инфраструктурата, има построени нови кафези и нови алеи ", описа по време на обиколка по показване на зоокътът пред представителите на медиите основният проектант на Община Стара Загора Виктория Грозева .

От думите ѝ стана ясно, че строителните действия са напълно завършени и има публикуван Акт 15 на 24 януари. Предстои назначение на Държавна приемателна комисия, която да издаде позволение за прилагане. " Смятаме, че качеството на дейностите, което е реализирано е на доста високо равнище ", заключи още арх. Грозева. Тя добави, че ще бъде и доста по-озеленено с увивни растения и новонасадените дървесни типове. Срокът на компанията реализатор компания беше до 30 септември, следва пресмятане на цената на глобата, която ще бъде наложена за забавянето.

" Предстои кандидатстване за издаване на Лиценз на зоопарка , който се издава от министъра на околната среда и водите по Закона за биоразнообразието. Очакваме да бъдат спазени периодите и на пролет Зоопаркът да бъде отворен за старозагорци и гостите на града ", изясни зам.-кметът Милена Желева. Присъстващите имаха опцията да прегледат първи обновеното емблематично място за Стара Загора, което е променено и основава близка до естествена среда на животните.

Ремонтните действия включваха още създаване на ново оборудване с обучителен корпус , където ще има опция за работа с деца и изнасяне на обучителни беседи. " Изградени са над 45 нови кафези, на други е изработен главен ремонт. Изградени са нови тоалетни, с опция за достъп на хора в неравностойно състояние. Обектът не беше елементарен, тъй като най-важни бяха животните и ненарушаване на техния нормален живот. Изцяло са сменени ел. апаратура, канализация и тръбопровод. Има нови мрежи, дървени обшивки на клетките ", изясни Живко Желязков, представител на компанията реализатор.

Зоопаркът в Стара Загора е основан през 1957 и е вторият в страната, след Софийския. Повече от 60 години, на повърхност от 70 дка, в него могат да се видят над 400 животни, от 80 типа, от съвсем всички континенти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР