Майлинда Брегу – генерален секретар на Съвета за регионално сътрудничество

...
Майлинда Брегу – генерален секретар на Съвета за регионално сътрудничество
Коментари Харесай

Около 5000 граждани от Западните Балкани годишно умират заради мръсен въздух

Майлинда Брегу – общоприет секретар на Съвета за районно съдействие (СРС) разгласи, че хората, които живеят на територията на Западните Балкани губят приблизително по 1,3 години от живота си поради замърсен въздух. Общият брой на умрелите прибързано затова доближават до 5000 индивида годишно.
Информацията е оповестена в коментар, озаглавен „ На климатичните промени им е нужна шенгенска виза ”, оповестява МИА, представена от БГНЕС.
Брегу цитира изследване на Балкански барометър, съгласно което 84% от жителите в района възприемат климатичните промени като проблем. 9 от 10 индивида считат, че замърсяването на въздуха е проблем на тяхната общественост. В същото време 32 % приказват, че не са подготвени да употребяват екологични артикули.
В отчета се показва, че с 13 % е намалял броят на фирмите, подхванали съответни ограничения за екологично произвеждане.
Брегу акцентира, че Сараево, Белград и Скопие са сред десетте най-замърсени градове в света. През 2018 година в този лист са попаднали 6 от градовете в Западните Балкани. Всичко това демонстрира, че е време за незабавни дейности в тази област по линия на районното съдействие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР