Майкрософт публикува глобално проучване за възприятията на родителите и техните

...
Майкрософт публикува глобално проучване за възприятията на родителите и техните
Коментари Харесай

Майкрософт: Родителите подценяват онлайн заплахите

" Майкрософт " разгласява световно изследване за усещанията на родителите и техните деца във връзка с онлайн сигурността, оповестява компанията.

Според данните, 69 на 100 от интервюираните споделят, че през миналата година са се сблъсквали с онлайн риск под някаква форма. Най-често срещаните типове риск в международен мащаб са дезинформацията и множеството форми на персонални обиди. Те включват кибертормоз, тирада на омразата и закани за принуждение. Обединеното кралство (50 на сто) и Германия (56 на сто) са страните, в които минимум са се сблъсквали с онлайн риск, до момента в който Филипините (86 на сто) и Чили (79 на сто) най-често са се срещали с него.

Родителите постоянно подценяват онлайн заплахите, които заплашват младежите във всички категории, пишат от компанията. Проучването открива още, че младежите са изложени на доста повече онлайн опасности, в сравнение с техните родители допускат: 74 на 100 от младежите са претърпели някакъв риск, до момента в който единствено 62 на 100 от родителите го подозират, написа Българска телеграфна агенция. 

Освен това родителите подценяват заплахите във всички категории: най-големите пропуски са свързани с тирада на омразата, последвана от заканите за принуждение, излагането на наличие, обвързвано със самоубийство или самонараняване, както и с кибертормоза и малтретирането.

Като образец за това може да се уточни, че до момента в който 39 на 100 от младежите са се сблъсквали с тирада на омразата онлайн, то единствено 29 на 100 от родителите оповестяват за това, че децата им са се сблъсквали с нея.

Ситуацията е сходна и когато става въпрос за закани, свързани с принуждение: 19 на 100 от младежите са се сблъсквали с това, до момента в който родителите, които знаят, са единствено 11 на 100. Проучването открива също, че младежите са по-загрижени за бъдещи закани, свързани с принуждение, в сравнение с техните родители.

По-голямата част от младежите (60 на сто) не крият риска, с който се сблъскват в интернет: 71 на 100 от засегнатите младежи споделят за претърпяното с техните родители, 32 на 100 - с другари, а 14 на 100 - с други възрастни.

Повечето родители споделят, че подхващат разнообразни стъпки, с които да предпазят своите деца онлайн, в това число да ревизират профилите и данните на децата си, както и да преглеждат дневната им интензивност. Освен това се пробват да приказват постоянно с тях по отношение на тяхната онлайн активност. Проучванията демонстрират, че родителите като цяло преглеждат функционалностите за сигурност като мощни принадлежности, които подкрепят техните деца да бъдат в сигурност онлайн. 81 на 100 от тях споделят, че те самите употребяват най-малко един подобен тип инструмент. Установено е още, че родителите на по-малки деца (на възраст 6-12 години) са доста по-склонни да употребяват принадлежности за сигурност, основани на платформи. Родителите считат, че най-ефективни са инструментите за обзор на поканите за другарство от техните деца (71 на сто) и за надзор на онлайн разноските (69 на сто).

" Майкрософт " има дълготраен ангажимент за обезпечаването на сигурност на децата в онлайн пространството, декларират от компанията. Проучването удостоверява, че всички участници – софтуерни компании, държавни управления, жители и фамилии, би трябвало да продължат да си сътрудничат за един по-безопасен интернет.

Четирите стълба на цифровата сигурност са архитектурата на платформата, модерирането на наличие, културата и съдействието. Сигурността на дизайна е от извънредно значение както при архитектурата на платформата, по този начин и при генерирането на функционалности за сигурност за фамилиите.

От решаващо значение за отбраната на потребителите е също и използването на правила, свързани сигурно, посредством ясни политики и поредни, пропорционални ограничения. Огромното болшинство от интервюираните са съгласни с всички тези цели, като 85 на 100 от тях чакат модериране във връзка с нелегално наличие (28 на сто) и законно, само че нездравословно наличие (57 на сто).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР