Майките от Системата ни убива алармират за неспазване на Закона

...
Майките от Системата ни убива алармират за неспазване на Закона
Коментари Харесай

”Системата ни убива”: Писна ни да се гаврят с децата ни, на живот и смърт е!

Майките от ”Системата ни убива ” сигнализират за неспазване на Закона за персоналната помощ в няколко посоки от страна на обществените от Дирекция ”Социално подкрепяне ” в ”Красно село ”. Те са чакали към 2 месеца обществените да посетят младежите и да създадат оценка, с цел да им бъде обезпечен помощник.
Пред Bulgaria ON AIR протестиращата Вера Иванова изясни, че с изключение на нейното дете, единствено от отдела в " Красно село " още 52-ма души са били лишени от асистен за август.

Майките от " Системата ни убива " алармират за неспазване на Закона за персоналната помощ

" Писна ми тези хора да си вършат подигравка с децата ми. Това е нетърпимо състояние и би трябвало да спре. Обърнали сме се с отворено писмо към министър Петков. Искаме той персонално да направи оценката. Тези деца с месеци стояха пред Народното събрание, той ги познава доста добре и няма да го затрудни ", съобщи тя.

" На нас ни омръзна! Във всяко решение, което се взима, се получава по този начин, че индивидът с увреждане е ощетен. Държавата, когато мисли за тези хора, те са на последно място ", разяснява Нели Димитрова в " България заран ".

Майките са безапелационни, че би трябвало да се промени манталитета на обществените служащи. В понеделник дамите от " Системата ни убива " ще се срещнат с Агенцията за обществено подкрепяне.

" Нямаме право на отвод, всичко е на живот и гибел ", съобщи Димитрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР