Майките на деца с увреждания от Системата ни убива излизат

...
Майките на деца с увреждания от Системата ни убива излизат
Коментари Харесай

Майките от Системата ни убива излизат на протест

Майките на деца с увреждания от " Системата ни убива " излизат на митинг през днешния ден, петък, 10 юли, в 11 часа пред Народното събрание. Повод за гнева им е едно неизпълнено заричане, което обрича над 5 000 души да останат единствено с частични инвалидни пенсии за юли.
Става въпрос за контрактуваното сред родителите и здравния министър Кирил Ананиев удължение на ТЕЛК- и НЕЛК-решения до септември 2020 година Това към този момент един път беше сторено по време на изключителното състояние и след обещанието, никой не се съмняваше в осъществяването му. Така до преди дни, когато Национален осигурителен институт предизвести, че за месец юли ще бъдат изплатени единствено част от инвалидните пенсии на близо 5 000 души, тъй като на 13. 07. 2020г. изтича валидността на ТЕЛК-решенията им.
Така внезапно стана ясно, че улисани в битката с ковид здравният министър и ръководещите са не запомнили да узаконят контрактуваното. Това би трябвало да стане след решение на Министерския съвет и да бъде гласувано от Народното събрание, преминавайки през отрасловата здравна комисия. Затова в петък, 10 юли, по време на парламентарния надзор в Народно събрание майките от " Системата ни убива " ще застанат точно пред Народното събрание, с искане това да бъде сторено неотложно. По думите им отношението на ръководещите към хората с увреждания още веднъж потвърждава, " че на страната не й пука за тях ". Ако до 3 работни дни няма резултат и измененията не са препоръчани за гласоподаване в здравната комисия, ще дарим черните чували персонално на Бойко Борисов, заканват се те и акцентират, че тази борба ще я водят до край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР