Майките на деца с увреждания от инициативата Системата ни убива

...
Майките на деца с увреждания от инициативата Системата ни убива
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания на протест пред парламента, заради Симеонов

Майките на деца с увреждания от самодейността „ Системата ни убива ” ще стачкуват през днешния ден пред Народното събрание. Поводът е избирането на Валери Симеонов за заместник-председател на Народно събрание.

Недоволството е под мотото „ Оставка за всички ”. Според уредниците изборът на Симеонов е „ безразсъден ”. Те напомням, че точно по тяхно гледище и след скандал,  Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

Недоволството ще продължи и в понеделник  с авто-шествие и блокиране на придвижването.Самият Валери Симеонов дефинира оповестените митинги като интервенция в реда в Народното събрание

„ В случая това, че някой стачкува, то си е негово право, само че това е интервенция в разпоредбите и в реда в Народното събрание ”, разяснява Симеонов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Правото на група „ Обединени патриоти " да има заместник-председател е неоспоримо, то е в съгласие с всички останали групи. Така, както Българска социалистическа партия и ГЕРБ имат заместник-председатели, по този начин е редно и „ Обединени патриоти " да имат ”, уточни Симеонов. „ За нас и персонално за мен това не е било самоцел, виждате, че този пост четири месеца стои безработен ”, разяснява той.

Валери Симеонов означи, че е избран да заеме този пост с решение на групата.

„ Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито пък въпреки това съм човек, който има потребност от повишение на рейтинг ", съобщи той. По думите му има вид безусловно всеки народен представител от „ Обединени патриоти " да заеме този пост, само че това е решението на групата. „ Решението на групата е единомислещо и не съм си издигнал аз кандидатурата самичък ”, сподели още новият заместник-председател на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР