Майките на деца с увреждания обявиха гражданско неподчинение, поставяйки три

...
Майките на деца с увреждания обявиха гражданско неподчинение, поставяйки три
Коментари Харесай

Майки блокираха бул. „Александър Дондуков”

Майките на деца с увреждания оповестиха гражданско непокорство, поставяйки три палатки на бул. „ Александър Дондуков” в центъра на столицата и блокираха придвижването.

Протестиращите, които от месеци са на палатков лагер пред постройката на Народното събрание, оповестиха, че митингите им няма да спрат до момента в който не се одобри законодателството в областта на хората с увреждания.

Протестиращите майки напуснаха разплакани Народно събрание

„ Това е нашето гражданско неподчинение”, показаха майките и се заканиха, че ще нощуват на булеварда и ще блокират придвижването. Те считат, че министър председателят Бойко Борисов, не е спазил поетите обещания за действителни промени от 1 октомври в подпомагането на хората с увреждания.

Под прозорците на премиера пристигна и омбудсманът Мая Манолова, съгласно която на срещата във вторник в общественото министерство е направена значимата крачка.

Тогава с изключение на общественият министър, върху проекта за деяние по приемане на законодателството на хората с увреждания подписите си поставиха министърът на финансите Владислав Горанов, омбудсманът Мая Манолова, представители на самодейността „ Системата ни убива”, както и представители на национално представителните организации на и за хората с увреждания.

Въпреки че проектът планува доникъде на месец декември законодателството да бъде признато от Народното събрание, митингът на майките продължава, до момента в който това не стане факт.

Проблемът ще бъде решен, когато законите са признати. Майките бяха задоволително ясни да кажат, че ще стоят на митинг, до момента в който се одобри и последният текст, което ще се случи, както пое ангажимент държавното управление, доникъде на декември, обявиха протестиращите дами.

Един от уредниците на безсрочния митинг Вера Иванова съобщи: „ Ние още веднъж сме на митинг, тъй като не вярваме”.

Сега законодателните промени могат да бъдат дефинитивно признати доникъде на месец декември и да влязат в действие от началото на идната година.

Майката, разплакала Борисов, за Холандия: Всичко, за което съм мечтала

Нови промени в обществените услуги разгневиха протестиращите майки

Над 20 тъжби внесоха хора с увреждания в здравното министерство

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР