Майки от столичен квартал излязоха на протест пред Столичната община

...
Майки от столичен квартал излязоха на протест пред Столичната община
Коментари Харесай

Майки на протест заради липсата на места в ясли и детски градини

Майки от столичен квартал излязоха на митинг пред Столичната община поради неналичието тук-там в яслите и детските градини.

Снимка: bTV

Родителите от регион „ Триадица " са недоволни и от предлагането на Столичната община да бъдат отстранени спалните пространства в детските заведения.

„ Очакваме Столичната община да предприеме дейности за построяването на още детски градини, тъй като има дефицит освен в регион „ Триадица”, само че и в „ Красно село”, „ Витоша”, „ Овча купел””, обясниха протестиращите майки.

Снимка: btvnovinite.bg

Районната администрация работи по няколко хрумвания – едната е постройка в квартал Гоце Делчев да бъде преустроена, достроена и разширена в детска градина. Има опция за откриване на подготвителни групи като тези в детските градини в 121 учебно заведение в регион Триадица, изясни зам.-кметът Тодор Чобанов.
Близо 4000 деца ще останат отвън общинските ясли в столицата В детските градини не се чака дефицит тук-там
Много от родителските организации не се припознаха в този митинг. Само преди дни Столичната община разгласи свободните места в детските градини, те са към 14 000. Въпреки това към 4 000 деца в яслена възраст най-вероятно ще останат на опашката на чакащите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР