Майки от инициативата Системата ни убива“ се събраха на протест

...
Майки от инициативата Системата ни убива“ се събраха на протест
Коментари Харесай

Майки от инициативата „Системата ни убива“ отново на протест

Майки от самодейността „ Системата ни убив а “ се събраха на митинг сред постройките на Министерския съвет и Президентството. Протестът беше плануван още предходната седмица и има за цел да подсети на премиера Бойко Борисов, че би трябвало да извърши поетия ангажимент за осъществяване на промяната в региона на хората с увреждания.

 
Майките потвърдиха, че ще следят старта и осъществяването на промяната , която беше контрактувана през вчерашния ден с съответни ограничения и периоди. Именно през вчерашния ден ръководещите в лицето на финансовия и обществения министър оповестиха, че желаните закони за персоналната помощ и за хората с увреждания ще бъдат прегледани в пакет и това ще стане от 19 октомври, идващия петък, когато в действителност законът за хората с увреждания би трябвало да влезе в Народното събрание.

 
Майките обявиха, че не желаят празни обещания и ще търсят отговорност персонално от премиера за спазването на поетите задължения.
 
Протестът се организира в навечерието на утрешния съвет за интеграция на хората с увреждания, на който ще бъде прегледан новият вид на закона за хората с увреждания. Част от него планува опазване на квотите за бизнеса да наемат хора с увреждани я, само че в действителност през днешния ден стана ясно, че това условие ще бъде облекчено с няколко условия. Например в случай че активността или производството на обещано дружество не разрешава обективно да се наеме човек с увреждане, работодателят няма да заплаща плануванаъа наказателна глоба. Другият вид на работодателя е да купува създадени от хората с увреждания артикули или материали, с цел да може още веднъж да избегне тази глоба.

Междувременно по-рано през днешния ден министърът на труда и обществената политика Бисер Петков сподели пред публицисти, че право на майките на деца с увреждания е да стачкуват, да декларират своите искания.-->

Той уточни, че подписването през вчерашния ден на проекта за деяние по приемането на законодателството з а хората с увреждания не е имало за цел да предотврати митинга, а да се възвърне доверието сред страните и държавното управление да даде явен отговор за своя ангажимент и дейности.Те са в унисон с упованията на протестиращите, тъй като нереалистично беше на 1 октомври да бъдат признати трите законопроекта, означи министър Бисер Петков. Той акцентира, че с проекта не могат да бъдат ангажирани народните представители, тяхно суверенно право е да дебатират двата законопроекта и да внасят промени, в случай че смятат за належащо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР