Майки на деца с увреждания от Враца и Хасково се

...
Майки на деца с увреждания от Враца и Хасково се
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания от Хасково и Враца се включват в протеста

Майки на деца с увреждания от Враца и Хасково се включват към митингите,предаде bTV. Сутринта те стачкува в центровете на двата града.

Те упорстват за незабавни в обществената политика за хората с увреждания над 18-годишна възраст.

"Държавата изобщо не схваща нищо за тези фамилии, би трябвало да имаш такова дете, с цел да знаеш по какъв начин е, единствено ние знаем какъв брой е мъчно ", съобщи протестираща майка. Тя даде за образец 27-годишния си наследник, които е с държание на бебе. "Ние сме доста, ние сме мощ и ще бъдем тук всеки ден, в случай че може даже и нощем, само че нямаме опция, до момента в който се реши казуса ", отсече Маргарита Янкулова.

Протестиращите майки в Хасково носиха плакати с надписи "Системата ни убива ". Те се заканиха, че ще стачкуват, до момента в който страната не ги чуе.

Припомняме по отношение на митинга на майките на деца с увреждания общественият министър Бисер Петков подаде оставка, само че ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. общественият министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на заместител обществения министър.Тя подаде оставка поради публичното неодобрение във връзка присъединяване й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред Народното събрание на протестиращите майки остана.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че е доста значимо въпросният законопроект, който, по думите й, е направен дружно с майките на деца с увреждания, да влезе в Народното събрание.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР