Майки на деца с увреждания излязоха отново на протест, ядосани

...
Майки на деца с увреждания излязоха отново на протест, ядосани
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания на протест в защита на социалния министър

Майки на деца с увреждания излязоха още веднъж на митинг, ядосани поради оставката на обществения министър Бисер Петков, подадена тъкмо поради техните претенции.

След изненадващата оставка в понеделник следобяд, те провеждат митинг в Русе в отбрана на Петков, предава Нова тв.

„ Не чакахме общественият министър Бисер Петков да си подаде оставката. Не единствено сме сюрпризирани, а сме шокирани от това, което се случи. Точно стартира да се работи по Закона за персоналната помощ, дори през вчерашния ден Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, Бисер Петков го е подкрепил и е предложил на идващия ден да приказва с майките, с цел да обсъдят значимите точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков беше подал оставка ”, описа поредицата събития една от протестиращите - Гергана Маврова, пред Нова.

Тази оставка е шокиращо изненадваща. За първи път виждаме някой да подава оставка, когато стартира да работи. По-скоро да се желае оставка, тъй като ние не имаме вяра, че тази оставка е подадена непринудено ”, коментира Грета Аспарухова.

Новият закон би трябвало да донесе персонална грижа, грижа съгласно потребностите на лицето, разяснява пред Българска национална телевизия Венелина Казанджиева, майка на 27-годишно момче с увреждане. По думите й новият закон е настъпил доста ползи - това е първият министър, който разбра, че ние пари не желаеме, в противен случай, дадохме му хрумвания, с които искахме да облекчим данъкоплатците, разясни Казанджиева.

Според протестиращите майки оставката на министъра значи, че проектозаконът, ще бъде върнат. Те предизвестиха, че в случай че не върнат Бисер Петков не бъде върнат на поста ме, ще провеждат митинг за оставката на държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР