Майки на деца с увреждания излязоха на мълчалив протест пред

...
Майки на деца с увреждания излязоха на мълчалив протест пред
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания на мълчалив протест пред НДК

Майки на деца с увреждания излязоха на безмълвен митинг пред НДК, до момента в който тече конгрес в границите на европредседателството.
Как се изразходват парите за хората с увреждания 20 национално-представителни организации на хората с увреждания получават държавна дотация
Родителите посрещаха участниците в конференция за обществените права в Европейски Съюз с флаери с надпис „ Системата ни убива”. Целта е да осведомят делегатите и непознатите медии за проблемите на хората с увреждания.

„ Съвсем спокойно, добродушно и културно да покажем, че това, с което нашите ръководещи ще се похвалят вътре не е истина”, разяснява Валентина Милова, баба на дете с увреждане.

Месец след началото на безсрочния митинг майките упорстват да бъде признат Закона за персоналната помощ, направен от екипа на омбудсмана Мая Манолова .
Мая Манолова: Социалната система се нуждае от пари и промяна – това не е популизъм Манолова удостовери, че е подготвена да се отдръпна от поста си, стига законите в помощ на хората с увреждания да бъдат признати
Днес следобяд ще има и публично разискване на проектозакона, проведено от омбудсмана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР