Майки, деца, медицински сестри и колеги се събраха днес на

...
Майки, деца, медицински сестри и колеги се събраха днес на
Коментари Харесай

Мълчалив протест се състоя в Сливен в подкрепа на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб

Майки, деца, медицински сестри и сътрудници се събраха през днешния ден на безмълвен митинг пред постройката на Община Сливен в поддръжка на кинезитерапевта и експерт по китайска акупунктура Юсеф Алтабиб. Сред събралите се бе и фамилията на либиеца – брачната половинка и синът му.

Към момента той се намира в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец, откакто преди месец е арестуван от службите по миграция и изпратен в центъра.

По думите на протестиращите Юсеф, който към този момент 23 години живее в България е незаслужено упрекнат. Те споделиха, че го познават като отличен експерт и човек, милеещ за страната, осигурила му втори дом.

Чуйте в аудиото...



Съпругата му Светлана Ченкова, която е рехабилитатор, описа, че е задържан по донос и с обвиняване от преди осем години.…

Делото по обвиняване на Юсеф е прегледано от Административния съд в Сливен, следва мнението на Върховния съд.



Адвокатът Светослав Раднев разясни, че в тази ситуация се касае за административно произвеждане – експулсиране на либийския жител Юсеф Алтабиб. В момента се чакат две решения - на Административен съд Сливен и на Върховен административен съд, като има действителна заплаха той да бъде експулсиран в Либия..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР