Майки атакуваха парламента. Майки от движението “Системата ни убива направиха

...
Майки атакуваха парламента. Майки от движението “Системата ни убива направиха
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания направиха опит да влязат в сградата на Народното събрание

Майки нападнаха Народното събрание. Майки от придвижването “Системата ни убива ” направиха опит да влязат в постройката на Народното събрание. Те упорстват за смяна на Закона за персоналната помощ, каквато им е била обещана по време на съдружните договаряния. Освен това майките са гневни, тъй като средствата, които страната им отпуска за децата им с увреждания, са извънредно незадоволителни за естествен живот, представен от " ".

Протестиращите желаят да бъдат пуснати измежду депутатите, с цел да проследят по какъв начин ще протекат дебатът и гласуването на държавния бюджет и гласуването на бюджета, който ще бъде обособен за обществено подкрепяне. В създалото се напрежение на едно от децата с увреждания му прилоша, което наложи да влезе във входа на Народното събрание.

Народни представители от “Продължаваме смяната ” излязоха пред входа на Народно събрание, с цел да беседват с представителите на придвижването. Но бяха посрещнати с обидни реплики и обвинявания, че не са си спазили обещанието. Председателят на обществената комисия Искрен Арабаджиев уточни, че то ще бъде изпълнено, откакто се гласоподава бюджета за 2022 година При протестиращите жители излязоха и членове на Българска социалистическа партия.

Преди няколко дни от " Системата ни убива " с писмо до министър-председателя Кирил Петков настояха още веднъж за приемане на Закон за персоналната помощ, като министър председателят ги предложения на среща на 24 февруари, четвъртък. Те упорстват за промяната на зам.-министъра на обществената политика Лазар Лазаров, който упрекват, че е един от основателите на " пошлата обществена политика за деца и хора с увреждания, която разхищава средства и в това време убива ”.

След като се срещнаха с натрупалите се пред постройката на Народното събрание хора от Политическа партия обявиха, че има доста насъбрани проблеми в обществената система и тя е била безусловно ограбвана през последните 10 години. Затова са нужни незабавни промени освен в Закона за персоналната помощ, само че и на обществените услуги.

С протестиращите се срещна и депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. След като беседва с майките на деца с увреждания, той уточни, че  Законът за персоналната помощ ще бъде реалност напълно скоро.

„ Като ръководител на Комисията за директното присъединяване на жителите още в едно от първите ми съвещания, бях поканил майките на децата с увреждания на среща с мен, с цел да чуем какви са им проблемите. Един от най-големите им проблеми беше законът за персоналната помощ, който трябваше да бъде входиран в Народното събрание. Тази тяхна борба те я водят от няколко години. ГЕРБ с тяхното компрометирано ръководство стопираха Закона за персоналната помощ толкоз дълго време. 

Още на идващия ден след, като чух какво желаят майките - аз и група народни представители от нашата партия Има Такъв Народ входирахме този закон в деловодството на Народното събрание. Ние като заричане изпълнихме това, което желаеха майките на децата с увреждания. Този закон е в ресора на обществената комисия. Тя е с ръководител от „ Продължаваме Промяната ”. Много се надявам безусловно скоро в най-бързо време този закон да се прегледа и да се одобри. 

Ние като групировка с 25 индивида свършихме по най-бързия метод всичко. Както знаете ние от Има Такъв Народ от дълго време поддържаме „ Системата ни убива " и майките на деца с увреждания. Този бюджет, който гледаме на второ четене, е признат на комисия от всички политически обединения. Законът за персоналната помощ е част от съдружното съглашение. Той ще бъде напълно скоро факт ”, съобщи Балабанов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР