Майката оставя детето в градината, а то сърцераздирателно плаче и

...
Майката оставя детето в градината, а то сърцераздирателно плаче и
Коментари Харесай

7 признака, че детето се чувства зле в градината

Майката оставя детето в градината, а то сърцераздирателно плаче и не желае да се отдели от нея. Няколко минути по-късно обаче се успокоява и през целия ден радостно си играе. То може да плаче по разнообразни аргументи – боязън от незнайното, от това, че усеща паниката на майка си или, тъй като влиза в нова среда.

Има обаче по-сериозни признаци от сълзите на входа на детската градина, на които би трябвало да обърнете внимание, написа letidor.ru.

Груби игри

Предложете на детето си да играе на детска градина с играчките. Ако в ролята на педагог, то крещи на мечето и на зайчето, а те тъжно плачат. Вероятно и в реалност това се случва. Още по-лошо стоят нещата, в случай че то изобщо откаже да играе, без да изяснява за какво.

Проблеми с апетита

Децата постоянно не ядат в градината, тъй като не харесват яденето. Някои експерти даже поучават родителите от по-рано да проучат какво влиза в менюто, с цел да стартират да готвят сходни ястия и вкъщи.
Ако обаче детето изобщо отхвърля да яде, това може да е сигнал за стрес.

Застой в развиването

На фона на напрежението, детето може да стартира да се държи като бебе – 4-годишното да желае да го храните в устата, а 6-годишното да стартира нощем да се напикава в леглото.
Може да се появят и нездравословни привички: смукане на палец, разчесване ранички, хапане и разраняване на устните...

Промени в държанието

Ако положителното и хрисимо дете стартира да се кара и заяжда с всички, храброто момче към този момент не желае да спи единствено през нощта, а общителното се затвори и вглъби в себе си, би трябвало да се замислим какво се случва в градината.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР