Майката на Юнес Абуякуб, основния заподозрян за атентата в Барселона,

...
Майката на Юнес Абуякуб, основния заподозрян за атентата в Барселона,
Коментари Харесай

Майката на Абуякуб: По-добре да умре или в затвора, вместо да убива

Майката на Юнес Абуякуб, главния обвинен за атентата в Барселона, насочи в ефира на френската телевизия Бе Еф Ем апел към него да се съобщи на полицията.

По думите ѝ е по-добре синът ѝ да е в пандиза или да почине, вместо да убива други хора.

Майката на Абуякуб сподели още, че би желала това, което той е направил, да не се беше случвало. Тя съобщи, че няма нищо общо с терористичния акт, осъществен от Юнес, нито с бягството му.

Междувременно в Рипол, градче покрай границата с Франция, жителите към момента са в потрес от новината, че измежду тях са живели терористи. Най-малко седмина от 12-имата членове на клетката от Алканар, която седи са зад нападенията в Барселона и Камбрилс, са живели с 11-хилядното градче. Всички те са младежи или при започване на 20-те си години.

Всеки ден от атентата насам локални поданици се събират, с цел да изкажат отвращението си от тероризма. Сред тях са и близки на обвинените. Повечето сочат локалния имам като провинен и споделят, че той е промил мозъците на младежите.

Така счита Ясина Укабир, сестра на Дрис и Муса. Първият се съобщи самичък на полицията, откакто се разбра, че с неговите документи е бил нает микробусът палач. По думите му документите му са били откраднати. Вторият беше погубен от полицията при нападението в Камбрилс.

„ Това (Муса, бел.ред.) е дете на 17 години. Мисля, че не може и муха да убие. Това е дете, само че може да бъде манипулирано. Той беше момче, не е знаел какво прави ", споделя тя. Ясина упорства виновниците да бъдат открити.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР