Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов, Атанаска Бакалова подаде

...
Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов, Атанаска Бакалова подаде
Коментари Харесай

Съдът да раздели близнаците, които укриха тялото на Митко от Цалапица, в отделни килии

Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов, Атанаска Бакалова подаде молба до Районния съд в Пловдив с искане близнаците Борислав и Валентин Динкови да бъдат преместени в обособени килии в ареста. По нейна информация сега те са държани дружно в една килия.



Според Атанаска Бакалова по този начин братята имат опция да уговорят удобна за тях версия. Това ще попречи на делото и по тази причина би трябвало съдът да ги раздели – моли Бакалова.

Близнаците са упрекнати в укривателство, а първото правосъдно съвещание по делото им е планувано за 25 януари . Очаква се в страната да бъде екстрадиран и посоченият за причинител на тежкото закононарушение Рангел Бизюрев .

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше намерено на 26 юли, седмица след изгубването му. Масовите митинги поради пропуски и нарушавания при следствието след убийството доведоха до дисциплинарното уволняване на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Васил Костадинов и на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.



Повече по тематиката очаквайте на следващия ден в " Денят стартира "

Екип БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР