Майката на страшилището от Бургас - Горан Горанов, Сашка Горанова,

...
Майката на страшилището от Бургас - Горан Горанов, Сашка Горанова,
Коментари Харесай

Майката на сварения при 140 градуса по целзий затворник-страшилище Горан Горанов с потресаващ разказ за надзирателите

Майката на страшилището от Бургас - Горан Горанов , Сашка Горанова, желае ефикасна присъда за двама чиновници на пандиза в морския град. Тя гневно атакува двамата постови надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров от Затвора в Бургас , като ги упрекна, че са отговорни са гибелта на сина й, който издъхна безусловно сварен при към 140 градуса по Целзий в карцера. По време на правосъдните гледания по делото за причиняване на гибел по несъобразителност, почернената Сашка Горанова изиска ефикасни присъди за чиновници на реда в постройката за лишени от независимост.



За Мавров тя настоя да бъде пратен зад решетките за период до 5 години, защото той държал връзката с ключове за килиите и не е дал отговор на виковете за помощ на Горан, а за Карчев уточни, че наказване от 2 години ще са задоволителни да разбере в какъв пъкъл е бил държан спортистът по битка. Експертизата посочила, че е зародила щета в парната апаратура в килията, имало е приключване на водна пара, температурата е скочила фрапантно до 140 гладуса по Целзий и безусловно е сварила ексгарда.

Припомняме, че Стилян Карчев и Ангел Мавров са били на промяна на 25 март 2017 година и са упрекнати, че по несъобразителност са предизвикали гибелта на Горан, който е бил в наказателна килия, вид карцер, във II зона на пандиза. Те са забелязали парата, която е излизала от килията на затворника вследствие от повреда в парната система, само че не са подхванали никакви ограничения да изведат Горан от помещение 228 и са го оставили да се свари при 140 градуса при Целзий. Смъртта на ексгарда е настъпила в резултат на термична контузия – поради приключването на водните пари са попарени дихателните пътища, получил е дехидратация, както и изгаряния на 53% от кожата на главата.

Ето какво описа майката на Горан:

Горан не е нарушител. Когато видях белезите по главата му, сърцето ми се обърна. На видеозаписите видях по какъв начин Мавров си играе с палката, до момента в който синът ми вика за помощ. Страх го е било да отвори ли? Карчев също е отговорен, аз го мислих за мъжага, само че и той не си е приключил професионално отговорностите. Обвиняват старшия дежурен надзорник, който не им наредил да отворят, тъй като Горан бил нападателен по отношение на него в миналото в предишното.

Погребах детето си, не знаете какво е това. Не можем да живеем обикновено към този момент, целият свят се обърна, а те за да се отърват от обвиняванията желаят да го очернят, само че камерите демонстрират всичко. Ако той беше на ваше място – с голи ръце щеше да ви извади от килията. Горан се хранеше по европейски и американски у дома, а там са го държали без стол, маса и храна не са му давали.

Активен състезател е държан в клетка, в кучешки условия. Ходил е по надпревари в Турция и Румъния, където е прославял страната ни и е развявал българския байрак. Така ли е трябвало да се държат с него?! Винаги се е държал добре с хората, които го почитат и им е помагал. Когато го атакуват, противоречивият му дух се обажда и става малко по-агресивен. За да няма загуба на тепиха, значи е можел да преценя какъв човек седи против него. Той можеше да преценя душeвността на другите. На записите видях тръбичката, с която се е опитвал да си поеме въздух, последният му момент живот. Не имам вяра, че той е изкъртил парното, повредата е била седмица преди този момент. Експертизата демонстрира, че няма по какъв начин човек да измъкне със свободни ръце радиатора при 107 градуса по Целзий. Искам ефикасна присъда за Мавров от 5 години, а за Карчев – 2 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР