Майката на нахапано от улично куче дете - Шинка Дечева,

...
Майката на нахапано от улично куче дете - Шинка Дечева,
Коментари Харесай

Кой пуска глутници кучета в Асеновград

Майката на нахапано от улично куче дете - Шинка Дечева, пусна през вчерашния ден публична тъжба до община Асеновград за този абсурден случай. Преди три дни 8-годишният й наследник бе наръфан по крайници от нападателен и наедрял безприютен псе. „ Кучето е нападнало детето ми напълно неоснователно, до момента в който отивало на учебно заведение с баба си. Има огромни кръвонанасяния на крайници и още го боли при вървене “, сподели Дечева.

С жалбата до община Асеновград тя желала да обърне внимание на кмета за казуса. След случая фейсбук загря от отзиви на асеновградчани. В постингите те настояват, че бездомните кучета са се появили в последно време и някой съзнателно ги пуска из града. „ Идват с микробуси и пускат кучетата “, твърди асеновградчанин. „ Наистина в града има подозрения, че някой злонамерено освобождава кучетата, и то в центъра. Всичките са едри и охранени, и в това време скитат на глутници “, споделя Шинка Дечева. Тя е спряла детето си краткотрайно от учебно заведение и се опасява да не е получило уплах. „ Имаме познати, чийто наследник след сходна офанзива от куче преди години разви диабет. Вече е на 40 години и още страда от оня случай “, споделя гжа Дечева.

Тя твърди, че досегашните ограничения на община Асеновград не дават резултат. „ Хващат кучетата, обезпаразитяват ги и ги кастрират. След това ги пускат отново по улиците. Ползата е нулева “, уверена е тя. От общината напомнят, че градът не разполага с подслон. „ Ние работим с други приюти като зооветеринарния комплекс в Пловдив. До по-миналата година давахме бездомни кучета там, само че когато настаниха изключително 45-те питбула, ни споделиха, че нямат повече места “, изясни пиарът на общината Веселина Алексиева. След Пловдив пробвали да водят бездомните животни в Стара Загора и Димитровград. „ По процедура викаме експертите им, те идват, ловят кучетата, водят ги в комплексите, обезпаразитяват ги и ги кастрират. След 5 дни ни ги връщат “, изясни Веселина Алексиева. Според нея казусът е народен. Миналия месец имало заседание на сдружението на общините и там бил издигнат тъкмо този въпрос.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР