Майката на Георги Божиков не е уведомена за задържането му

...
Майката на Георги Божиков не е уведомена за задържането му
Коментари Харесай

Откриха издирван младеж в следствения арест

Майката на Георги Божиков не е известена за задържането му в петък в цялостно нарушаване на закона, твърди юристът му Щерю Царев

25-годишният Георги Божиков от пловдивското село Труд, за чието изгубване в петък заяви майка му Веселина в обществените мрежи, се оказа водачът на каналджиите на мигранти, след които имаше бременна жена и боен, написа вестник.

Георги е в ареста от петък, което дамата научила не от Министерство на вътрешните работи, а от юриста му Щерю Царев.

" Това е цялостно нарушаване на закона, по Наказателно-процесуален кодекс органите по задържането са длъжни да уведомят околните ", разяснява юрист Царев.

Заради присъединяване на армейски чиновник в засечения противозаконен трафик на чужденци, през вчерашния ден по мярката за неотклонение е заседавал Военният съд в Пловдив. Решението е арестуваните да останат в ареста. То предстои на обжалване пред Военноапелативния съд в София.

По информация на " 24 часа " бременната жена и военния са живеели дружно на фамилни начала. Те са били хванати в петък да транспортират четирима мигранти. Според вътрешния министър Иван Демерджиев това не е първото нарушаване на закона на бременната жена, тъй като е хващана да кара под въздействието на опиати.

Жители на с. Труд, откъдето е Божиков, настояват, че са го видели да се качва в петък на маршрутката за Пловдив. Оттогава нямало новина от него.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР