Майката на френско-израелска жена сред множеството хора, държани за заложници

...
Майката на френско-израелска жена сред множеството хора, държани за заложници
Коментари Харесай

Майката на израелския заложник Миа Шем във видеото на Хамас: „Виждам болката“

Майката на френско-израелска жена измежду множеството хора, държани за заложници от Хамас след терористичната офанзива на палестинската формация против Израел, и която се вижда в отблъскващ нов агитационен видеоклип, пуснат от групата, сподели на CBS News, че се надява това да демонстрира желанието на Хамас да договаря за освобождението на щерка й.

Смущаващото видео, споделено в понеделник от Хамас в своя Telegram каналът за приложения за известия демонстрира 21-годишната френско-израелска гражданка Миа Шем, лежаща на легло с дясната й ръка, която наподобява ранена и лекувана от някой отвън полезрението на камерата.

Шем наподобява малко обезпокоена, до момента в който приказва непосредствено към камерата, казвайки, че е била отведена в следената от Хамас Ивица Газа и умолява да бъде върната при фамилията си.

„ Много ми е мъчно да видя щерка си, виждам болката, виждам, че изпитва физическа болежка “, сподели Керен Шем, майката на Миа, пред CBS News във вторник. „ Виждам, че тя е доста прочувствена и доста, доста уплашена. “

невижданата, кървава терористична офанзива, извършена от Хамас в Южен Израел.

Призрачни изображения, които наподобява са редактирани дружно, демонстрират бойци на Хамас, които преследват израелски цивилни в личните им домове. Камерата на тялото на един стрелец е уловила момента, в който е бил погубен.

За израелците, в това число капитан от армията Шай, чието фамилно име не загатваме от съображения за сигурност, облиците на кървавото бушуване на Хамас от предходната седмица са вечно гравирани в паметта. За двойния жител на Съединени американски щати и Израел беше ясно предопределение да служи на страната си.

Шай живее в Куинс със брачната половинка си и трите си деца. На 7 октомври той беше в синагогата си в Ню Йорк с изключен телефон.

„ Някой пристигна при мен и сподели: „ Чу ли какво се случи в Израел? “ И аз споделих: " Не, какво стана? " И той сподели: „ Терористи “. Веднага разбрах, че това е нещо друго. "

Заедно с повече от 300 000 други резервисти от Израелските сили за защита, той скоро беше извикан на работа. Шай в този момент е в Южен Израел, подготвен и чака заповед за започване на сухопътна инвазия в Ивицата Газа. Той споделя, че задачата не е в желанието да се биете, а в потребността.

„ Аз персонално желая да седна на плажа и да пия джин с тоник “, призна той. „ Но за жалост, ние нямаме тази привилегия. Нямаме това. Знаете ли, това е единствената ни страна... няма къде другаде да отидем. “

Вследствие на Нападение на Хамас, израелските сили са обсадили следената от Хамас Ивица Газа, оставяйки огромна част от гъсто натъпканата палестинска територия в руини и изцяло блокирана. Длъжностни лица в Газа споделят, че израелските въздушни удари са умъртвили повече от 80 души единствено през последния ден.

Шай сподели, че бруталността на офанзивите против израелски цивилни е национална контузия, неизживяна след Холокоста. Но за разлика от онази офанзива против еврейския народ през 40-те години на предишния век, " в този момент имаме страна и в този момент можем да се пазиме и това е, което би трябвало да създадем. Нямам различен избор и се гордея, че го върша. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР