Майката на Диали, Каба, бе събудена днес сутринта с ужасяваща

...
Майката на Диали, Каба, бе събудена днес сутринта с ужасяваща
Коментари Харесай

Сенегал е в траур: 11 бебета загинаха при пожар в болница

Майката на Диали, Каба, бе събудена през днешния ден сутринта с ужасяваща вест: имало пожар в болница в техния град в Сенегал, където се полагали грижи за двуседмичната ѝ щерка, и 11 бебета са починали, съобщи Ройтерс.

Каба се втурва дружно с майка си към болничното заведение, с цел да разбере какво се случва с детето.

Няколко минути по-късно Каба избухва в сълзи. Сред починалите е и бебето ѝ.

Кметът на Тивауан, Диоп Си, сподели пред радио RFM, че късо съединяване е предизвикало пожара в отделението за новородени и той се е популяризирал за по-малко от пет минути. Не са могли да спасят бебетата в кувьозите им.

Амаду Канар Диоп, специалист по риск и сигурност, който инспектира звеното, сподели, че стените са овъглени и наподобява, че са употребявали пожарогасители, само че не са съумели да спасят бебетата.

Трагедията изостри публичния яд поради предходни произшествия в сенегалските лечебни заведения. Четири бебета починаха при пожар в болница в северния град Лингеър предходната година, а жена и нероденото ѝ бебе починаха през април, откакто болничното заведение отхвърли цезарово сечение по време на дълготрайно раждане.

" Призоваваме да бъдат взети всички нужни ограничения, с цел да не се повтори сходна покруса у нас. Никога повече ", сподели опозиционната коалиция Yewwi Askan Wi, като разгласи, че ще прекрати всички политически действия за 72 часа.

Експертите по публично опазване на здравето неведнъж предупреждаваха, че доста африкански лечебни заведения с незадоволително финансиране и личен състав са били претрупани от пандемията на Коронавирус, което ги прави неспособни да поддържат допустими стандарти за сигурност.

„ Всички споделяме тази болежка “, сподели локалният гражданин Усман Кейн. " Те (майките) страдаха с вярата, че техните бебета ще оцелеят. Но ние би трябвало да приемем волята на Аллах. Той им даде бебета и ги взе назад. Целият Сенегал е в печал. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР