Майката на четири деца, спасени след 40 дни в джунглата

...
Майката на четири деца, спасени след 40 дни в джунглата
Коментари Харесай

Майката на децата, оцелели след 40 дни в джунглата: Оставете ме и търсете помощ

Майката на четири деца, избавени след 40 дни в джунглата на Амазонка, е била жива единствено четири дни, откакто самолетът, в който са пътували, се разрушава, написа Би Би Си.

Магдалена Мукутуй споделила на децата си да си тръгнат и да намерят помощ, до момента в който умирала.

Пред кореспонденти бащата на децата Мануел Раноке споделя, че най-голямата му щерка му споделила, че майка им ги е призовала да тръгнат и да се спасят. Четирите деца са на възраст 13, 9, 5 и една година, съобщи bTV.

Децата пътували на борда на дребен аероплан на 1 май от град Сан Хосе де Гуавиаре до Араракуара в поречието на Амазонка. Машината обаче аварирала, в резултат на което умират майката на хлапетата, водачът и локален водач на племето им. При нещастието децата оцеляват, а управляващите стартират огромно търсене, откакто откриват до самолета наядени плодове.

След като децата бяха избавени от джунглата в петък, те бяха преместени във военна болница в колумбийската столица Богота.

Появиха се детайлности за 40-дневното оцеляване на децата в джунглата и за чудодейното им избавяне - в това число първите неща, които децата са споделили, когато са били открити.

Спасителят Николас Ордоньес Гомес си спомня за момента, в който са разкрили децата: " Най-голямата щерка изтича към мен и сподели: " Гладна съм ".

" Едното от двете момчета беше легнало. То се изправи и ми сподели: " Майка ми е мъртва ", добави спасителят.

Дядо им споделя пред колумбийски медии, че познанията им за ядливите плодове и семена са били ключът към оцеляването им. Най-голямото дете, 13-годишната Лесли, има заслугата да резервира живота на братята и сестрите си.

Представител на коренното население, който е бил част от екипа, разкрил децата, споделя, че те са съумели да построят дребен заслон.

" Направили са дребна палатка от брезент и са сложили забрадка на земята. Винаги са стояли покрай реката. 13-годишната Лесли е носила дребна бутилка от газирана напитка, която е употребила, с цел да цялостни и носи вода ", прибавя той.

В оповестените в неделя фрагменти от спасяването на децата четирите братя и сестри наподобяват изтощени от седмиците, които са прекарали, с цел да се грижат сами за себе си в амазонската джунгла.

Изчезналите деца са открити благодарение на огромна избавителна интервенция, в която вземат участие над 100 бойци, локално население и кучета-следотърсачи.

Издирвателните екипи неколкократно виждат следи в джунглата, в това число отпечатъци от стъпки и отхапани плодове, което ги кара да считат, че децата са оживели след злополуката.

Хеликоптери прелитат над региона, като излъчват записано известие от баба им на езика хуитото, в което ги приканва да останат на място, с цел да се улесни откриването им. Децата са чули хеликоптерите и известието и след повече от 40-дни са избавени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР