Майката на Безос -Жаклин, е още тийнейджър, когато той се

...
Майката на Безос -Жаклин, е още тийнейджър, когато той се
Коментари Харесай

Джеф Безос на 59: Историята му във факти

Майката на Безос -Жаклин, е още младеж, когато той се ражда на 12 януари 1964 година

Впоследствие тя приключва междинното си обучение и се развежда с биологичния татко на Безос -Тед Йоргенсен, като бракът им съществува по-малко от година, споделя.

Майката на Безос се записва в академични курсове, където преподавателите ѝ разрешават да води със себе си дребното си дете. Там тя се среща с бъдещия си съпругМайк Безос -кубински преселник, който след това осиновява Джеф Безос и му дава името си.

Биологичният татко на Безос, който е цирков актьор, умира през 2015 година на 71-годишна възраст.

Безос прояваваинтерес към това по какъв начин работят нещата още от дребен. Като дете той счита, че е " прекомерно възрастен ", с цел да спи в кошара и съумява да я разглоби самичък благодарение на отвертка.
Още вгимназиятаБезос трансформирагаража в дома им в лична лаборатория
Тя е изпълнена с негови изобретения, написа Harvard Business School.

Започвапървия си бизнес, когато и в гимназията. Това и учебен лагер за четвъртокласници, петокласници и шестокласници на име Dream Institute. Според Insider, Безос и неговата другарка по това време работятв лагера и таксуват шестимата си участници по 600 $ на човек.

Преди да сътвори лагера, Безос работиедно лято в McDonald`s.

След като се дипломира със компетентност компютърни науки и електроинженерство от Принстънския университет, Безос работи в няколко компании на Уолстрийт, включително Fitel и капиталовата D.E. Shaw. Той се трансформира внай-младия вицепрезидент на D.E. Shaw, само че напуща няколко години по-късно напуща, с цел да основе онлайн книжарница.

Безос основава Amazon в гаража си. След като пуска първообраз на уебсайтаи моли 300 другари да го тестват, той и първите му чиновници започватда създават програмен продукт. Мястото в гаража е толкоз малко, че провеждатсрещите си в локалната книжарница Barnes & Noble.

Първата брачна половинка на Безос - Маккензи, също изиграва значима роля при основаването на Amazon в първите години на компанията. След като двамата се развеждат през 2019 година - след 25 години брак, Маккензи Безос получава 25% от акциите на двойката в Amazon, които тогава се оценяватна към 38 милиарда $.
Джеф Безос съвсем кръщава компанията си Cadabra вместо Amazon
Той искада й даде по-магически звучащо име, само че е предизвестен да не го прави от първия юрист на компанията Тод Тарбърт.

Тарбърт изяснява, че Cadabraзвучи прекомерно близо до " cadaver, " (труп), изключително по телефона. В последна сметка, създателят избира Amazon, кръстена на най-голямата река в света, тъй като създаванай-голямата онлайн книжарница в света.

Безос оцелява при злополука с хеликоптер през 2003 година в Тексас. Избягвайте хеликоптерите, когато можете, споделя Безос през Fast Company през 2004 година

Той е притежател на вестник Washington Post. Купува изданието през 2013 година за 250 млн. $, като по това време положението му се оценена над 25 милиарда $.Под управлението на Безосизпитващият в миналото усложнения вестник излиза на облага през 2016, 2017 и 2018 година, съгласно CNN.

Милиардерът също по този начин управлява галактическата компания Blue Origin. Тяе учредена през 2000 година и е основана в Кент, Вашингтон.На 20 юни 2021 година Безос и трима негови спътници сполучливо доближават до ръба на космоса и се връщат на Земята минути по-късно.
Безос става милиардер през 1999 година - на 35-годишна възраст
В същата година той влиза в класацията на милиардерите на Forbes.

През август 2020 година Безос се трансформира впървиячовек в актуалната история, който натрупва положение от над 200 милиарда $. Към днешна дата благосъстоянието му се прави оценка 118 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

През февруари 2021 година Безос афишира, че ще напусне поста основен изпълнителен шеф на Amazon. В същата година той купува голямо имение в Бевърли Хилс на стойност 165 млн. $, което по това време е най-голямата имотна договорка в Калифорния.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР