Майката на Алексей Навални Людмила е получила тялото му. За

...
Майката на Алексей Навални Людмила е получила тялото му. За
Коментари Харесай

След дълга борба: Майката на Навални е получила тялото му

Майката на Алексей Навални Людмила е получила тялото му. За това заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш в Екс, някогашна Туитър.

Руските управляващи неведнъж отхвърлиха да върнат натрупа на съветския опозиционер и даже не даваха информация на фамилията за това къде се намира. На 16 февруари управата на пандизите в Русия заяви за гибелта на Алексей Навални в затворническа колония в Харп, намираща се зад полярния кръг.

Смъртта на съветския опозиционен водач провокира остри реакции от интернационалната общественост, както и акции в негова памет в доста съветски градове, които управляващите пробваха да прекратят и арестуваха над 400 души.

Първоначално обаче съветските управляващи отхвърлиха да предадат тялото на Навални на майка му. Тя сподели, че била заплашвана и изнудвана за това къде и по кое време да бъде заровен опозиционерът.

„ Тялото на Алексей е било предадено на майка му. Много благодарности към всички, които упорстваха за това дружно с нас...Тепърва следва погребението. Не знаем дали управляващите ще се намесят за метода, по който фамилията му желае да бъде заровен и за метода, по който той заслужава “, написа Ярмиш.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР