Maйката на Алексей Навални е получила тялото на сина си,

...
Maйката на Алексей Навални е получила тялото на сина си,
Коментари Харесай

Предадоха тялото на Алексей Навални на неговата майка

Maйката на Алексей Навални е получила тялото на сина си, оповестиха сътрудници на починалия съветски опозиционер. Toва се случва девет дни откакто той умря при неизяснени към момента условия в колонията „ Полярен вълк “.

От неговия щаб благодариха на всички, които са взели участие в апелите за връщането на тленните остатъци на Навални на неговите близки.

Говорителката на Навални - Кира Ярмиш, написа в обществената мрежа X, че не знае дали управляващите ще разрешат погребението да се организира " по метода, по който фамилията желае и по метода, по който Алексей заслужава ".

Alexey`s body was handed over to his mother. Many thanks to all those who demanded this with us.

Lyudmila Ivanovna is still in Salekhard. The funeral is still pending. We do not know if the authorities will interfere to carry it out as the family wants and as Alexey deserves. We…
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
По-рано денем Юлия Навалная, вдовицата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, изиска съветските управляващи да освободят тялото му за заравяне и упрекна " демоничния " съветски президент Владимир Путин, че " мъчи " натрупа му, предава Ройтерс.

В шестминутно видео в YouTube тя упрекна Владимир Путин, че държи тялото на Навални като пленник и сложи под подозрение вярата му в християнството.

Майката на Навални Людмила сподели в петък, че съветските следователи отхвърлят да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, до момента в който тя не се съгласи да го погребе без обществено заравяне. Тя сподели, че чиновник й е споделил, че би трябвало да се съгласи с техните претенции, защото тялото на Навални към този момент се разлага.

" Те ме изнудват и ми споделят по кое време и по какъв начин би трябвало да бъде заровен Алексей. Това е нелегално. Те получават нареждания или от Кремъл или от централния проверяващ комитет, при който се намирам сега ", добави Людмила Навалная.

В събота сътрудници на Навални споделиха, че управляващите са заплашили да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е умрял, в случай че фамилията му не се съгласи с техните условия. Във видеото прочувствената Юлия Навалная твърди, че персонално Путин е виновен за местонахождението на тялото на Навални и че той „ изтезава “ Навални в гибелта, както го е правил приживе.

„ Вече знаехме, че вярата на Путин е подправена, само че се го виждаме по-ясно от всеки път. Никой същински християнин не може да направи това, което Путин с тялото на Алексей Навални. Това е сатанизъм “, уточни тя.

Завършвайки видеото си, тя сподели: „ Върнете ни тялото на брачна половинка ми. Искаме да отслужим панихида и да го погребем по човешки метод, в земята, както е всекидневно в православното християнство “.

В формалната експертиза, дадена на фамилията и екипа на опозиционера, написа, че той е " умрял от естествена гибел ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР