Майката на 8-годишната Дамла Муса - Садет Муса е задържана

...
Майката на 8-годишната Дамла Муса - Садет Муса е задържана
Коментари Харесай

Майката на удушеното дете е обвинена, но не за убийство, съобщи Цацаров

Майката на 8-годишната Дамла Муса - Садет Муса е арестувана и й е повдигнато обвиняване, само че не за ликвидиране, а за това, че е оставила детето си без контрол.
Това съобщи пред публицисти в Кърджали основният прокурор Сотир Цацаров, откакто се срещна с окръжния прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващия прокурор по случая.
Тялото на първокласничката бе открито в неделя сутринта към 7.30 ч. в фамилното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се прибирала от нощна промяна във фабрика край Кърджали. Жената намерила детето си мъртво, а главата му била облепена с тиксо. Дамла е била сама в жилището, защото татко й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била отпътувала в Турция при заболели близки.
Главният прокурор заяви още, че 8-годишната Дамла е била задушена посредством прилепяне, след което главата й е била омотана с тиксо.
" Всички други детайлности ще станат ясни, когато експертизата бъде направена в писмен тип. По нея работят трима лекари - двама от Пловдив и един от Кърджали. Назначена е също по този начин сложна ДНК, дактилоскопска и техническа експертиза. Тя ще даде умозаключение за следи по тиксото, както и върху други материални доказателства. Очакваме до тази вечер или най-късно до на следващия ден сутринта тя да бъде подготвена ", добави Сотир Цацаров.
По думите му, още две експертизи ще бъдат назначени - едната съдебно-психиатрична, а другата съдебно-техническа - на компютър и мобилни телефони, която ще бъде направена в София до 48 часа.
" В момента в жилището се прави спомагателен оглед, а след него ще се извърши следствен опит с присъединяване на майката. Целта е да разкрием килъра в скъсен период. Работим със относително ограничен кръг от обвинени. На майката не е повдигнато обвиняване за ликвидиране. Няма други арестувани с изключение на нея ", сподели още Цацаров.
Главният прокурор заяви, че координацията по следствието ще бъде поета от началника на отдел " Убийства " в Главна дирекция " Национална полиция ", който ще дойде в Кърджали до края на деня.
" Целта е да разкрием убийството в оптимално съкратени периоди. Работим с един относително ограничен кръг от обвинени. На майката досега не е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. По преценка на наблюдаващия прокурор тя е упрекната за това, че оставила детето си без контрол и е арестувана за 72 часа ", добави Цацаров. По думите му, все още няма други арестувани.
Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов сподели, че се работи по няколко версии, само че изрично е изключена версията убийството да е осъществено от умопобъркан, който е рисков за обществото.
По думите му, не е изключен разновидността обвиняването против майката да бъде променено.
" Смъртта на момиченцето е настъпила в утринните часове. Но точният час на гибелта ще стане явен, когато стане подготвена съдебно-медицинската експертиза. Но все още няма подозрения, че майката е била на работа през цялата си нощна промяна. Но отново споделям - ревизират се всички версии. Но отново ще повторя - тук не става въпрос за инцидентно ликвидиране. Тоест не става въпрос за ликвидиране, което е осъществено от инцидентно лице, което съставлява заплаха за жителите. Версиите стесняват доста мощно кръга, само че освен майката е в него ", заключи Сотир Цацаров.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Крими  Шофьор блъсна татко и дете на пешеходна пътека в Казанлък Шофьор блъсна татко и дете на пешеходна пътека в Казанлък  Основна версия - служителят на Национална агенция за приходите е прострелян поради работата си Основна версия - служителят на Национална агенция за приходите е прострелян поради работата си  Маскирани пребиха грубо възпитаник от Варна със сирийски генезис Маскирани пребиха грубо възпитаник от Варна със сирийски генезис  Мъж е в болница, след нахлуване с нож в Люлин Мъж е в болница, след нахлуване с нож в Люлин  Простреляният чиновник на Национална агенция за приходите остава в сериозно положение Простреляният чиновник на Национална агенция за приходите остава в сериозно положение Интервю Още Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и яростно (ВИДЕО)
Има чувство за насъбран яд в нашето измъчено общество. Изм...
Кметът на Божурище: Общината е в прелестно финансово положение Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и р Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Няма да има увеличение на цената на вод...
Не се планува увеличение цената на питейната вода в община Дупница. Това сподели пред " Фокус " – Кюстендил Красимир Георгиев, зам....
Най-тежката присъда за биячите от Асеновгр... Време е за SOLAR Christmas 2017 Съдът във Варна приключи дело по тъжба на... Владимир Полеганов завоюва Голямата наград... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 19 декември
Овен През този ден ще имате потребност от повече схващане и поддръжка от страна на околните ви хора. Опитайте се да им обясните положението...
Носителят на " Оскар " Джаред Лето с зов къ... Дерайлирането на трен в Съединени американски щати е взело най-ма... Новините: Най-важното за деня, 18 декември Добрев: Електроенергията на свободния паза... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Нинова: Продължаваме битката за моратори...
„ Приоритетите на Българска социалистическа партия през 2018 година ще бъдат опазването на здравето и образованието и науката “. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия...
Ревизия на Прехода - да напуснем Европейски Съюз и НАТО... Председателят на КОНПИ: Прокопиев може да... Започва продажбата на първия личен ко... Почина изтъкнат съветски отстъпник  www.expert.bg  Отново се популяризира вирус от името на Национална агенция за приходите Отново се популяризира вирус от името...  Германия се провали Германия се провали  Прокуратурата се самосезира за цената на водата Прокуратурата се самосезира за цената на...  Безплатно паркиране в Безплатно паркиране в " Синя " и " Зелена "...  www.iwoman.bg  Майкъл Дъглас стана дядо Майкъл Дъглас стана дядо  Вижте Цвети Янева след раждането (снимки) Вижте Цвети Янева след раждането (снимки...  4-те зодии, които ще имат любовни проблеми през 2018 4-те зодии, които ще имат любовни пробле...  Авангардната иранска певица Sevdaliza идва в София Авангардната иранска певица Sevdaliza ид...  http://www.sportlive.bg  Официално: Дерменджиев води договаряния с задграничен клуб Официално: Дерменджиев води договаряния с...  Показваш междинен пръст на съдията, получаваш единствено санкция Показваш междинен пръст на съдията, получа...  ЦСКА на Гриша Ганчев към този момент е на финалната права за ЦСКА на Гриша Ганчев към този момент е на финалната...  Рууни изпревари легенда на Челси в класацията за най-вече асистенции в Англия Рууни изпревари легенда на Челси в класа... Интервю Още Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и яростно (ВИДЕО)
Има чувство за насъбран яд в нашето измъчено общество. Изм...
Кметът на Божурище: Общината е в прелестно финансово положение Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и р Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Нови Най-четени Най-коментирани Майката на удушеното дете е упрекната, само че не за ликвидиране, заяви Цацаро... 19 0 Безплатно паркиране в синята и зелената зона в София по празниците... 51 0 Шведска компания желае милиарди обезщетение поради прекъсването на ядренат... 84 0 МЕТРО откри нов логистичен център в столицата... 91 0 Нинова се чула с Борисов за актуализация на бюджета на НЗОК... 209 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР