Майката на 17-годишен младеж, който беше убит по време на

...
Майката на 17-годишен младеж, който беше убит по време на
Коментари Харесай

Майка на тийнейджър, убит по време на спиране във Франция, води протест срещу освобождаването на полицай

Майката на 17-годишен юноша, който беше погубен по време на полицейско прекъсване в Франция поведе кротичък митинг в парижкото предградие Нантер

От АНЖЕЛА ЧАРЛТЪН Associated Press 19 ноември 2023 година, 14:52

НАНТЕР, Франция -- Майката на 17-годишна, която беше убита по време на прекъсване на придвижване във Франция, поведе митинг в неделя, с цел да призове за правдивост, откакто служителят на реда, обвинен във съдбовната пукотевица по сина й, беше освободен от ареста в очакване на по-нататъшно следствие.

Смъртта на Нахел Мерзук през юни провокира протести в цялата страна, които подчертаха гнева от полицейското принуждение, бедността и дискриминирането против хора с имигрантски генезис. Мерзук беше от северноафрикански генезис.

Няколкостотин души се събраха в неделя на мястото, където беше погубен, площад Нелсън Мандела в парижкото предградие Нантер. Полицейски микробуси бяха подредени по околните улици. За малко избухнаха крясъци, когато по полицията бяха хвърлени предмети, само че като цяло събирането беше спокойно.

Майката на починалия младеж, Муня, се задави от страсти, до момента в който описваше неналичието на сина си. Тя водеше групата със викания „ Справедливост за Нахел “.

Тези в тълпата включваха хора, претърпели полицейско принуждение, като музикалния продуцент Мишел Зеклер, както и леви деятели и майки, страхуващи се, че децата им могат да преживеят същата орис като Мерзук.

Няколко описаха смут от крайнодясна акция за групово финансиране, която събра 1,6 милиона $ за служителя на реда, преди той да излезе от ареста.

" Не разбираме освобождението му ", сподели жителката на Нантер Надя Еса. " Това е неприятен сигнал за младежите. "

Тя сподели, че е отказала да пусне 17-годишния си наследник, който има марокански корени, седмици след гибелта на Мерзук. „ Ние се утешаваме повече, когато минаваме около полицията. "

Видеозаписът от деня на гибелта на Мерзук демонстрира двама служители на реда на мотоциклети до прозореца на колата, която ръководи, единият с револвера, ориентиран към младежа. Докато колата потегляше напред, служител на реда е уволнен.

Полицаят, който е разпознат единствено като Флориан М., беше задържан два дни по-късно и му беше повдигнато авансово обвиняване в съзнателно ликвидиране. В сряда, прокуратурата в Нантер сподели, че магистратите са стигнали до заключението, че продължаващото му задържане „ към този момент не дава отговор на законовите критерии “, по които е бил държан. сериозна причина да подозирате непозволени дейности, само че оставете повече време за по-нататъшно следствие. Не е ясно дали и по кое време делото ще стигне до правосъден развой.

Протестите против гибелта на Мерзук бързо се трансфораха в вълнения, които се разпространиха в градовете из Франция, водени най-вече от младежи реакция против френска страна, която мнозина споделят, че постоянно ги дискриминира, и подсилена от обществените мрежи.

Хаосът утихна след всеобщо разполагане на полиция и остави 100 милиона евро (109 милиона долара) вреди на учебни заведения, магазини и други публични здания, доста от които не са поправени. Правителството даде обещание редица ограничения в отговор на летните събития, фокусирани най-много върху по-строгия полицейски надзор и правосъдно гонене.

„ Всички познаваме някого в фамилията си или обграждане, което е било наранено от полицейско принуждение, тъй като сте арабин или негър “, сподели Ибрахим Асебане, 22-годишен студент по компютърни науки от Нантер, по време на митинга в неделя.

„ Единственият път, когато ни чуха, беше, когато имаше протести “, сподели Асебане. „ Ние не поддържаме това, само че разбираме “ от кое място идва гневът.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР