Майката и вуйчото на 30-годишната Лиляна Халкалиева, която наръга десет

...
Майката и вуйчото на 30-годишната Лиляна Халкалиева, която наръга десет
Коментари Харесай

Заварили Лиляна с окървавен нож в ръка, после пробола и себе си

Майката и вуйчото на 30-годишната Лиляна Халкалиева, която наръга 10 пъти 8-годишната си дъщеричка Вилияна, я заварили с оцапан с кръв нож в ръката, откакто дотърчали от жестоките писъци на дребното момиченце, научи " България Днес ". Халкалиева към този момент е в схващане, откакто се прободе в корема със същия нож, с който е пронизала лична си щерка няколко пъти.

Жената бе оперирана по неотложност и оцеля, само че детето й нямаше същия шанс и умря. Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвиняване на майката за съзнателно ликвидиране на рождена щерка, което планува пожизнен затвор или подобен без право на подмяна.

Кървавата драма се разигра рано сутринта в пловдивското село точно на 1 юни - Деня на детето. Лиляна Халкалиева облича дъщеричката си с рокля поради празника. Цялото село се готви да чества. Нещата внезапно се трансформират и проверяващите считат, че майката е нападнала с нож 8-годишната си щерка Вилияна и я наръгва на десетина места по тялото. Писъците на детето притеглят вниманието на майката на Лиляна и вуйчото, които живеят в същата къща. Те се втурват да оказват помощ на кървящото дете, а през това време пред погледите им Лиляна се наръгва в корема. Веднага е извикана кола за спешна помощ. За страдание, дребната Вилияна издъхнала в болничното заведение.

На този стадий към момента не е обяснен претекстът за кошмарното действие. Разследващите служители на реда допускат, че в резултат на стрес дамата е отключила психическо разстройство. Но какво тъкмо - ще покажат идните експертизи.

До този миг Лиляна не е давала никакви знаци за проблеми. Била в положителни връзки с околните си, грижила се добре за дъщеричката си. Не живеела с бащата на момиченцето, само че двамата родители се разбирали.

Макар че не работела на никое място, Лиляна не е имала финансови проблеми и тя и детето й не били лишени от нищо. Кметът на с. Желязна Валентина Узунова сподели пред вестника, че познава фамилията от доста години и са ужасно положителни и спокойни хора.

" Втрещена съм от случилото се! Нямам визия какво е станало и предизвикало този смут " - споделя Узунова.

Хората в дребното село са съкрушени от тъга. Те не могат да повярват, че повече няма да чуват смеха на дребната Вилияна на улицата.

Разследването по случая продължава с разпити на очевидци и експертизи.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинената е арестувана за период до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, поради събитието, че след действието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед внасяне на искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Лиляна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР