Майката е тази, която дава тон“ в живота на мъжа

...
Майката е тази, която дава тон“ в живота на мъжа
Коментари Харесай

3 опасни типа майки - вредни за синовете си

Майката е тази, която „ дава звук “ в живота на мъжа от самото му раждане. Не е загадка, че когато години по-късно избира брачна половинка, той търси нейно сходство. 
За рисковете от нейния метод на образование, разказва  семейният психолог Олга Романив. 

Надали всеки мъж се замисля, че е образуван от жена – от своята майка, и едва ли всяка майка на момче си дава сметка, че от нейните дейности и отношение зависи в голяма степен обликът на бъдещия мъж.
Ето по какъв начин 3 доста известни вида на образование бележат живота на момчето за цялостен живот.

Майката- деспот

Не единствено в детството, само че и в зрелост детето може да страда от авторитаризма на майка си. И в случай че тя непрестанно и властно командва, момчето в действителност мъчно съумява да уреди персоналния си живот.
По-късно неговата годеница минава през тежък „ тест-драйв “, не съумява да реализира критериите и отпада. Подборът естествено прави майката, която пробва да отстрани „ несъответствуващите “ претендентки.
Основната покруса не е в това, че тя управлява персоналния живот на сина си, а че се меси във всичко и взе участие там, където изобщо не е поканена.
Синът, отгледан от властническа майка, освен се подчинява на нейната власт от най-ранно детство, само че откакто стане независим, не може да ѝ каже „ не “ и да я помоли да не се бърка в персоналния му живот. Просто, тъй като се опасява.

Майката, която възпитава син-любимец

Любимецът на мама няма боязън от никого о от нищо. Той е капризен от ранно детство и е уверен, че всичко му е разрешено.

Неговата годеница ще би трябвало да се сблъска с ревността на майката, постоянно да чува неприятни неща за себе си, маскирани под благовиден мотив, че всички са „ загрижени за нея “.
Тя ще е принудена да бъде смирена и търпелива в връзките със брачна половинка си, даже, когато той не е в ролята на маминото синче, а на мамин гамен – просто тъй като той по този начин е привикнал.
Възможни са всевъзможни изненади – пренебрежение към свещените закони на брака, постоянни запои с другари, изневери...
Маминият любим не се преценява с нищо. Той обича единствено себе си и майка си.
Съпругата ще е отговорна, в случай че предяви каквито и да са искания, тъй като не го схваща изцяло и не може да оцени какво благополучие и той да е да нея. 

Самотната майка

Статистиката за жалост сочи, че огромна част от представителите на мощния пол живеят в непълни фамилии. Те се отглеждат от майки и баби, което естествено оказва въздействие на характера на момчето.
Колкото и да е грижовна майката, колкото и да се старае да има високи условия, на момчето му е необходим образец за мъжко държание. Ако не е таткото, е добре да го получи от различен мъж от фамилията. Иначе има риск за пораства отстъпчив и некадърен да взема независими решения. Когато порасне в лицето на своята жена, той постоянно ще търси не сътрудник, а втора майка, която да взема решение, да работи и да поема отговорност вместо него.

Влиянието на таткото

Таткото постоянно е модел да подражателство и образец за сина. Ако таткото е деликатен, подарява на мама цветя, то синът, възхищавайки се на мощния му темперамент, ще израсне благородник.
И обраното – в случай че таткото подценява домашните отговорности, лежи пред телевизора или гледа мачове, не може в бъдеще да се чака друго държание и от наследника му.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР