Майкъл Шийлдс вече има две деца, след като едва не

...
Майкъл Шийлдс вече има две деца, след като едва не
Коментари Харесай

Осъден на 10 г. у нас, англичанин празнува 10 г. свобода в Ливърпул

Майкъл Шийлдс към този момент има две деца, откакто едвам не умъртви барман на Златни пясъци.

Предсрочното освобождение на Джок Полфрийман провокира стихия от неодобрение в България. Всички обаче не помниха по какъв начин преди тъкмо 10 години, на 9 септември, пандиза в Англия напусна Майкъл Шийлдс. Фенът на “Ливърпул ”, който трябваше да лежи 15 години за опит за ликвидиране на Мартин Георгиев, барман на Златни пясъци.

Разпознат от куп очевидци и жертвата си, само че под натиска на родителите му напусна килията. Той бе пратен назад в родината си, с цел да доизлежи присъдата, което бе първи случай на британец, който е наказан в чужбина. Но правосъдният министър Джак Стро удържа на натиска единствено една година, след което подписа помилването му. Кралицата го удостоверява. С експлицитното единодушие на българските управляващи, които изпратиха публично писмо, че футболният гамен към този момент е проблем на Англия, не на България.

В момента 33-годишният Шийлдс си живее умерено в Ливърпул, а за Мартин не се знае нищо. Майкъл е женен, към този момент има и две деца. На 4 и на годинка. И продължава да твърди, че не е направил закононарушението. Бил платил 80 хиляди лири кръвнина на жертвата си, само че не знаел какъв брой от парите са стигнали до Мартин.

“В България всичко

е пари. Обществото

им се движи от това

В пандиза беше единствено пари. За всичко, даже за рандеву. Дано тази сума не е сложила цел на гърба му ”, споделя Шийлдс в изявление за годишнината от освобождението си.

Всичко стартира през май 2005 година, когато почитатели на “Ливърпул ” се прибират от популярния край на Шампионската лига против “Милан ” в Истанбул. Майкъл и негови другари минават през България, с цел да изкарат няколко дни на морето. И пребиват барман, който отказал да им сервира, тъй като са премного пияни. Георгиев е пратен в кома, откакто го фраскат и с паве в главата.

Шийлдс още има вяра, че не е направил нищо неправилно. Но е разпознат от куп очевидци. Включително и от жертвата, когато излиза от комата.

“Все отново всички минаха около мен в коридора на полицейския сектор. Лицето ми бе по всички медии. Нормално е и той да ме уточни ”, изяснява Шийлдс.

Англичанинът е наказан за опит за ликвидиране и получава присъда от 15 години. Семейството му към този момент се е мобилизирало да го избавя.

Тогава се появява и някой си Греъм Санки, който бил задържан с още двама англичани за побоя. Той обаче е освободен, без да му бъде повдигнато обвиняване. Другите двама получават условни присъди за безчинство и незабавно се прибират назад.

Според бащата на Шийлдс Санки си признава за офанзивата. Но по-късно изрично отхвърля да сътрудничи на полицията или пък да пътува за България, с цел да бъде съден. Всъщност няма никакви данни дали изобщо е съществувал, тъй като макар големия скандал, който избухва, по този начин и не е открит от медиите.

“Татко ми сподели по време на процеса, че той си е признал. Като чух присъдата, не можех да допускам ”, изяснява Майкъл.

Истерията в Ливърпул се разпростира. На всички е показано, че Шийлдс е почтен. Два пъти апелира у нас, като най-после присъдата е понижена на 10 години. Семейството му завежда дело в Съда за правата на индивида в Европейски Съюз, което губи. Потвърждава се, че

присъдата на българския

съд е безусловно вярна

и е произнесена в цялостно сходство с разпоредбите в Европа.

Шийлдс е изпратен във варненския затвор. “И до през днешния ден си припомням изискванията там. Дори, когато дават нещо по малкия екран за пандизите, изяснявам на жена ми, че няма нищо общо с истината. Тя, несъмнено, не ми има вяра. Никой не ми има вяра, че съм бил в пандиза ”, споделя Шийлдс през днешния ден. Иначе към него се държали обикновено. Шефът бил благосклонно надъхан към англичанина. А един от съкилийниците му всяка година върви до Англия, с цел да се видят.

Не е ясно по какъв начин се реализира съглашението Майкъл да бъде върнат назад във Англия, с цел да доизлежи остатъка от наказването си. Със сигурност е имало някакво скрито съглашение. “В Ливърпул знаем по какъв начин да притискаме хора на изборни длъжности. И всичко се насочи към Джак Стро. Баща ми даже разгласи, че се кандидатира против него в изборите. И ще завоюва. И по този начин на 9 септември 2009 година напуснах килията ”, добавя Шийлдс.

Твърди, че постоянно си мисли за бития барман. И няма неприятни намерения към Греъм Санки, който никой не е виждал. “Всъщност стана това, което трябваше да стане. Сега животът ми е прелестен. Можеше да не се получи, в случай че не бях минал по този път ”, метафизичен обобщава Майкъл Шийлдс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР