Майкъл Пенс благодари на България, че е изключителен партньор на

...
Майкъл Пенс благодари на България, че е изключителен партньор на
Коментари Харесай

Борисов след среща с вицето на Тръмп: Прекарвам държавата през иглени уши, вие ме питате за президентско вето

Майкъл Пенс благодари на България, че е извънреден сътрудник на Съединени американски щати във всички области, идва на аудиенция у нас

" Толкова работа имам. Прекарвам страната през иглени уши. Събота е, въвеждам цялата си сила, с цел да показва страната ни най-добре. "

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, откакто се срещна с вицепрезидента на Съединени американски щати Майкъл Пенс в Мюнхен, на въпрос подготвени ли са в ГЕРБ за президентско несъгласие върху измененията в Изборния кодекс. Държавният глава Румен Радев загатна през вчерашния ден в Хасково, че ще върне текстовете, което депутатите одобриха в четвъртък.

Пенс е декларирал, че България е извънреден сътрудник във всички области и на всички равнища. Двамата с Борисов разискали интернационалните учения, в които участваме със Съединени американски щати - в Ново село, Черно море и Граф Игнатиево. Пенс и Борисов са разискали и поддръжката за Гуайдо във Венецуела, за района и сполучливото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Двамата не са обсъждали пазаруването на F-16 за потребностите на нашите Военновъздушни сили. Пенс споделил, че синът му е водач на F-35. Срещу Русия не загатнали нито дума.

Пенс благодарил за работата на българските специфични служби, че работят прелестно с американските си сътрудници.

Специален акцент в диалога на двамата били комерсиалните връзки и двойното нарастване на вложенията на Съединени американски щати у нас.

До края на годината Пенс ще посети България, с цел да посети с Борисов летище или база, където има американски бойци. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР