Майкъл О'Нийл се завърна начело на националния отбор по футбол

...
Майкъл О'Нийл се завърна начело на националния отбор по футбол
Коментари Харесай

Северна Ирландия обяви новия си треньор

Майкъл О'Нийл се завърна отпред на националния тим по футбол на Северна Ирландия, написа организация „ Ройтерс “. Той подписа контракт за пет години и половина, наследявайки Иън Бараклъф, който бе уволнен през октомври, оповестиха от Футболната асоциация на страната в особено изказване.

За 53-годишния О'Нийл това ще бъде втори престои в държавния отбор, откакто напусна през 2020 година по време на пандемията от КОВИД-19. Тогава експертът бе сменен точно от Бараклъф, който изведе състава до четири победи в 22 публични мача преди да бъде уволнен.

„ Щастлив съм още веднъж да бъда старши треньор на Северна Ирландия “, съобщи Майкъл О'Нийл. „ Развълнуван съм да видя какво може да реализираме с тази група от играчи и нямам самообладание да играем пред нашите почитатели “, добави той.

О'Нийл застана за първи път отпред на националите на Северна Ирландия през 2011 година за квалификациите за Европейското състезание през 2016-а, когато отборът се класира за огромен интернационален шампионат след пауза от 30 години. По-късно експертът води Стоук Сити в Чемпиъншип през 2019-а, само че продължи работата си в националния тим, която напусна през април идната година.

Изпълнителният шеф на футболната лига на страната Патрик Нелсън съобщи, че Майкъл О'Нийл се завръща за дълъг интервал. „ Концентрирани сме върху квалификациите за Евро 2024, които стартират през март следващата година, само че също по този начин гледаме напред, в това число към Евро 2028, където се надяваме да сме домакини дружно с Обединеното Кралство и Република Ирландия “, добави Нелсън.

Тимът на Северна Ирландия е в група с тимовете на Дания, Финландия, Словения, Казахстан и Сан Марино в пресявките за идващия Еврошампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР