Майкъл Кларк, британски професор и анализатор по военна сигурност и

...
Майкъл Кларк, британски професор и анализатор по военна сигурност и
Коментари Харесай

Тежки времена: Къде е генерал Армагедон?

Майкъл Кларк, английски професор и анализатор по военна сигурност и защита, сподели, че високопоставеният съветски военачалник Сергей Суровикин, за който се счита, че е добре осведомен с протеста на ЧВК Вагнер, не е бил виждан от събота, написа Sky News.

Суровикин, по прякор " Генерал Армагедон ", е заместник-командващ на съветската войска и е прочут с връзките си със притежателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. По-рано тази година той беше заменен като върховен пълководец, само че резервира въздействие върху военните интервенции.

Руският провоенен Telegram канал " Рибар " допусна, че той е арестуван за разпит.

" Суровикин не е виждан от събота - не е известно сигурно къде е военачалник Армагедон. Има версия, че е на разпит ", пишат в канала.

По-рано американското разузнаване твърдеше, че Суровикин е знаел за проектите на Пригожин да въстане против съветското военно управление.

„ Той несъмнено претърпява много сложни моменти. Това, което ще се случи с този човек, ще бъде доста забавно. Той не се е появявал, откогато направи изказване в събота, призовавайки хората от Вагнер да се върнат в частите и да се държат обичайно “, сподели английската защита и сигурност анализатор Майкъл Кларк.

Преди началото на протеста Пригожин нападна Сергей Шойгу, съветският министър на защитата, и Валери Герасимов, шеф на Генералния щаб на съветските въоръжени сили, като ги упрекна в провали в Украйна и че армията не е подкрепила бойците от ЧВК Вагнер.

Герасимов също не се е появявал от събота, добави Кларк, както и заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев. Според него персоналният аероплан на Медведев е летял за Оман през уикенда и не се е върнал.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР