Майкъл е най-силният ураган за последните 50 години Най-малко седем

...
Майкъл е най-силният ураган за последните 50 години Най-малко седем
Коментари Харесай

Ураганът Майкъл взе седем жертви в САЩ отслабна до тропическа буря

" Майкъл " е най-силният вихър за последните 50 години

Най-малко седем души са починали при прекосяването на урагана " Майкъл " през американските щати Флорида, Джорджия и Северна Каролина, съобщи Ройтерс, като се базира на щатски представители. Ураганът отслабна до тропическа стихия, само че по-рано остави огромни опустошения както във Флорида, по този начин и в Джорджия, унищожавайки изцяло домове, бизнес здания, търговски центрове. Оценка на вредите към момента не е направена, само че картините от опустошените региони потвърждават, че " Майкъл " е най-силният вихър за последните 50 години, съобщи БНР.
Хиляди чиновници на правоохранителните органи и избавителни екипи търсят оживели измежду отломките от разрушените домове. Една огромна част от жителите не се съобразиха със заповедите за евакуация и управляващите се пробват да открият връзка с тях.
Много домове бяха са изцяло унищожени в Мексико бийч, където ураганът първо навлезе към сушата и океанските талази са достигнали размери, по-високи от покривите на къщите. Над 500 000 семейства са без ток в щатите Флорида, Алабама и Джорджия. Почти изцяло опустошен е също Панама сити, където връхлетя най-мощната част от урагана " Майкъл ". Изтръгнати електропроводи се виждат из целия град. Покривите са отнесени, а домовете са срутени от падналите дървета. Стотици коли са със счупени прозорци, доста даже са обърнати от вятъра.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР