Майкъл Джордан е безапелационно най-великият баскетболист на всички времена според

...
Майкъл Джордан е безапелационно най-великият баскетболист на всички времена според
Коментари Харесай

Играчите в НБА категорично избраха Джордан за най-великия на всички времена

Майкъл Джордан е безапелационно най-великият баскетболист на всички времена съгласно играчите в НБА. Това демонстрира изследване с присъединяване на 127 сегашни състезатели в най-силното и известно баскетболно състезание в света.

Анкетата е била извършена от 16 април до 1 май. Тя е била анонимна, като е включвала серия от въпроси - от това кой е най-великият баскетболист в историята до това кой заслужава да завоюва премията за най-полезен състезател през този сезон.

Цели 73% от интервюираните са показали Джордан за най-хубавия, който баскетболът в миналото е виждал. Втори в подреждането с 11.9% от гласовете е актуалната огромна звезда на НБА - Леброн Джеймс. Петкратният първенец с " Лос Анджелис лейкърс " Кобе Брайънт е трети с 10.6%.

На четвърто място е друга легенда на " езерняците " - Карим Абдул-Джабар. Най-резултатният състезател в историята на НБА събира 1.7%. Петото място се поделя от Меджик Джонсън, Алън Айвърсън и Кевин Дюрант, които са получили по 1% от гласовете.

 Играчите в НБА изрично избраха Джордан за най-великия на всички времена
© Associated Press

По-рано през годината Леброн Джеймс провокира изострен спор по тематиката. Той съобщи, че има съображение да бъде считан за най-великия състезател поради именития поврат против " Голдън стейт уориърс " във финалите на НБА през сезон 2015-16.

Тогава воденият от Джеймс " Кливланд кавалиърс " завоюва първата си купа след първия в историята поврат от 1:3 до 4:3. При това той беше реализиран против тима, който усъвършенства един от най-паметните върхове в НБА - за най-вече победи в постоянния сезон.

" Голдън стейт " завоюва 73 от 82-та си мача и надмина считаното за недостижимо достижение на водения от Джордан " Чикаго булс " (72) през сезон 1995-96.

Наскоро и Кобе Брайънт беше запитан за мнението си по въпроса кой е най-великият в историята. Той уточни себе си преди всичко, Джордан - на второ, а Джеймс - на трето.

На въпроса кой заслужава да е най-полезен състезател през сегашния сезон 44.3% от играчите са показали Джеймс Хардън. Лидерът на " Хюстън рокетс " прави забележителна акция, като усъвършенства няколко върха и поддържа междинни индикатори от 36.1 точки, 7.6 асистенции и 6.6 битки на мач.

Гръцкото знамение Янис Антетокумбо, който изведе " Милуоки бъкс " до първото място в постоянния сезон, е втори в анкетата с 38.9%. Пол Джордж от " Оклахома сити тъндър " е трети с 12.7%.

Попитани към кой състезател биха построили тим, играчите в НБА са сложили преди всичко Антетокумбо. Той е събрал 36.4% от гласовете. След него се подреждат Антъни Дейвис от " Ню Орлиънс пеликанс " с 10.4% и Джоел Ембийд от " Филаделфия 76 " с 8.8%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР