Майкъл Дел CEO на Dell ще притежава меду 47% и

...
Майкъл Дел CEO на Dell ще притежава меду 47% и
Коментари Харесай

Майкъл Дел ще направи Dell Technologies отново публична

Майкъл Дел CEO на Dell ще има меду 47% и 54%

© Brendan Mcdermid Още по тематиката
Китайската Xiaomi е оценена на 54 милиарда $ от пазара

Оценката на производителя на мобилни телефони е близо два пъти по-ниска от упованията на мениджмънта
1 юли 2018
Какво ново при бизнес преносимите компютри

Някои от най-интересните Windows модели, които излизат напролет
9 фев 2018
Dell обмисля още веднъж да излезе на борсата

Компанията има потребност от средства за обслужване на отговорностите си
30 яну 2018
VMware ще удвои броя на чиновниците си в България

През идващите няколко години те ще доближат 1500 души
3 окт 2017 Най-голямата частна компания в света - Dell Technologies, възнамерява още веднъж да стане обществена. По този метод компанията, учредена от Майкъл Дел, ще навлезе в нов стадий от осъществяването на многогодишния си проект за катурване на бизнеса, оповестява Bloomberg.

Компанията ще се върне на фондовите пазари като листне дъщерно си сдружение DVMT, при договорка за пари в брой и замяна на акции, разгласи Dell. Акциите на компанията, които сега са в размер на към 17 милиарда $, ще отговорят на цената на софтуерния разработчик VMware, в който Dell има надзорен дял.

Механизмът

Като част от договорката VMware възнамерява да заплати на акционерите на DVMT 11 милиарда $ специфичен дял в брой, а Dell ще предложи повече акции (или пари в брой), с цел да запълни разликата, с което общата договорка ще доближи 21.7 милиарда $. Обикновени акции клас C на Dell Technologies ще бъдат обществено листнати на борсата в Ню Йорк.
Главният изпълнителен шеф Майкъл Дел е обмислил редица варианти за опростяване на бизнеса на своята софтуерна група. Очаква се договорката да бъде завършена през четвъртото тримесечие на 2018 година

Препятствията

Връщането на обществения статут идва след няколко разнообразни покупко-продажби и финансов инженеринг, с които Дел и неговият финансов сътрудник Silver Lake (група за частни финансови инвестиции) отблъскват офанзивите на вложителя деятел Карл Икан, който упреква създателя, че е платил прекомерно малко при изкупуването през 2013 година, напомня Financail Times. Малко по-късно през 2015 година Dell изкупувa и EMC, като цената на договорката е оценена на 67 милиарда $.

Сегашната договорка ще бъде допустима единствено в случай че акционерите я поддържат, като гласуването се чака да стане през октомври. Един от вложителите съобщи, че сегашната оферта на Дел е " доста надалеч, от това което би трябвало ", добавяйки, че " ще би трябвало да дадат повече на притежателите, с цел да поддържат това ".

Завръщането

В понеделник Дел съобщи, че макар връщането си на фондовия пазар, компанията ще продължи да се ръководи със " същия стратегически фокус върху дълготрайния напредък, който компанията е постигнала до момента ". Дел ще има дял от 47% до 54%, в съпоставяне със единствено 14%, през предишния интервал, когато акциите й се търгуваха на борсата.

Въз основа на лична оценка на Dell за цената на компанията, включвайки дълга, е към 120 милиарда $ преди новините в понеделник. Според анализатори IPO пазарът е задоволително " парещ " сега и Дел ще получи добра цена за акциите.

Сделката е подбудена и от данъчна промяна на администрация на Тръмп, която разреши на американските компании да върнат пари, които държат в чужбина, без да се постанова да заплащат спомагателни налози.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР