Майка роди и изостави бебето си в пловдивска болница. Това

...
Майка роди и изостави бебето си в пловдивска болница. Това
Коментари Харесай

Изоставиха поредното бебе в болница в Пловдив

Майка роди и изостави бебето си в пловдивска болница. Това е трети следващ случай единствено за месец. От университетската болница „ Пловдив ", където е детето, приканиха за законови промени, посредством които родители изоставящи децата си да подлежат на наказателна отговорност, съобщи Българска национална телевизия.

Бебето е родено в края на предходната седмица. Два дни по-късно 31-годишната майка, за която това е пето дете, е избягала от отделението. Лекарите са алармирали полицията, която я е върнала в болничното заведение, само че дамата още веднъж е отказала да се погрижи за бебето си.

"Аз приканвам всички хора, които имат някаква власт да вземат ограничения, тъй като се усещаме безсилни, когато едно дете, а това дете е и болно от горната страна на всичко, е изоставено и ние би трябвало да взимаме решения за неговата орис, а това не е законно ", съобщи доктор Диана Аргирова, шеф на Отделението по неонатология в МБАЛ "Пловдив ".

Социалните служби също са осведомени със случая. От болничното заведение припомниха, че преди по-малко от месец други две дами изоставиха децата си. Тогава доста хора от цялата страна пожелаха да оказват помощ.

"За наслада на всички и най-много за благополучие на децата те сега са в приемни фамилии, където грижата за тях е в действителност невероятна- 3.11 защото ние през вчерашния ден се срещнахме със Златка и нейните приемни родители и децата чакат настаняване в същинските си домове ", изясни Аргирова.

Годишно в Университетската болница "Пловдив " се изоставят към 25 новородени. Тенденцията се резервира макар намесата на обществените и неправителствените организации, които работят превантивно с родителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР