Майка обичаше да попее, а татко обичаше да попие. Това

...
Майка обичаше да попее, а татко обичаше да попие. Това
Коментари Харесай

С пийване, секс и готвене срещу коронавируса

Майка обичаше да попее, а баща обичаше да попие. Това написа в автобиографичната си книга Ози Озбърн „ Аз съм Ози “. „ Принцът на мрака “ имаше тези дни рожден ден – навърши 72 години.
По време на пандемия мнозина ще попея, други ще попият… Както пристигна. Затварянето по домовете, въпреки и не под ключ, е тип домакински арест. За децата ужасът е цялостен – не им стига независимост и въздух. За пенсионерите не е драма – привикнали са. Работещите? Някои от тях към момента се чудят какво тъкмо става, само че немалка част бързо се ориентират в обстановката и се приспособяват към новите условия. Около 35-40% от работещите в България към този момент вършат това онлайн. В някои страни като Съединени американски щати този % е много по-висок.

Сега е моментът да извършите мечтаните промени в дома си. Започнете от кухнята. Отдавна доста неща ви нервират, само че все няма време да ги измененията. Седнете и умерено направете лист, къде да бъдат тенджерите и тиганите, къде ножовете и приборите за хранене. Намерете подобаващото място и за подправките. Въобще – пренаредете кухнята, както от дълго време сте желали да извършите. Почистете печката, мивката, хладилника… Помещението ще грейне, уютът ще се усили, а с това и желанието да приготвите нещо вкусно.

След кухнята преминете към другите стаи. Изперете пердетата или почистете щорите. Ще влезе повече светлина. Зимата от дълго време не е бяла и красива. Въздухът, освен в София, не става да го поемаме с цялостни гърди… Всеки безоблачен лъч и доре пристигнал.

Какво да прави мъжът в фамилията през това време? Да опитва с разбъркване на мебелите. Станете дизайнер на мястото, където живеете. Включете и децата. Детската фикция постоянно е по-смела от тази на възрастните. Ако не ви хареса, преминете към разновидности Б, В, Г и прочие

Създайте акаунт, отдаден на вашия дом. Ще се превърнете в микроблогър и ще споделяте свои дребни, само че симпатични хрумвания. Чрез хаштаговете ще ви открият и ще се получи разговор.

Подсказваме: „ затворени “ вкъщи ни дава опция да осъществяваме елементарен здравословен план. Превърнете жилището в дребна, китна градина. В профилирани уеб сайтове или литература ще откриете невероятни препоръки какви цветя и зеленина порастват добре в жилищни условия.

В дребни съдове позволете на децата да опитват с бобови растения, да вземем за пример. С кокичета, теменужки също. От изгода е, а и ще ги откъсне за малко от компютъра и телефона.

Може и да не сте се замисляли, само че в този момент е времето да преровите дрешниците и шкафовете и да се избавите от всичко, което събира прахуляк от години. Домовете ни са цялостни със ужасно доста непотребни неща. Не изхвърляйте обаче черно-белите фотоси на родители, баби и дядовци – те са родовата памет. Без нея сте заникъде… Нещо повече – помислете за рамчици, които може да извършите и сами. Прехвърлете и забравените албуми – ще се почувствате като в машина на времето. Разкажете на децата или внуците си кой кой е, какво е направил, по какъв начин е живял. Важно е!

Старото видео или касетофон – на боклука.

Нещо доста значимо: Прегледайте библиотеката. Не всички книги са ви нужни, тъй като от дълго време сте ги прочели. Ценните, несъмнено, оставете. Но има такива, които няма къде да поставите. Занесете ги в кварталната библиотека или читалище. Много хора нямат опция да купуват нови книги, а обичат да четат.

Препрочетте някои от обичаните си създатели.

Пуснете си обичаната музика.

Онлайн разгледайте шедьоври на изобразителното изкуство.

„ Пътувайте “ и посетете мечтани места по света.

Д-р Джеймс Ластър поучава да стартираме проучването на непознат език. Сам решаваш по кое време и по какъв брой време да отделяш. Резултатът постоянно е прелестен.

Можете да си позволите да следите лекции на известни специалисти по екология, климатичните промени, спорта и прочие

Не прекалявайте с малкия екран. Тя предлага свежи, умни и забавни неща, само че може също да манипулира и да принизява критериите за качество.

Ред е на мазето. Преподредете го, почистете го. Направете място за неща, които ви е съзнателно да изхвърлите.

След мазето е ред на балкона. Винаги има какво да се усъвършенства, махне или добави.

Съставете лист с обичаните ястия на вашето семейство. Ще ви донесе повече наслада и наслаждение, в сравнение с сте предполагали. Хранете се без да бързате, разтягайте удоволствието. Подбирайте деликатно напитките. Ракията е обичайната у нас. Зимата е великодушна откъм туршии и други сезонни благини – лютеница, сланинка, консервирани меса, гъби и прочие Хора, пийте с мярка.

На задаващите се празници се съберете в стеснен кръг, спазвайте лекарските препоръки, не правете недомислени взаимни отстъпки – може да съжалявате.

Не забравяйте домашната гимнастика. Секса също е тип гимнастика. И средство за събаряне на напрежението. Или за покачване… Всякакви разновидности има, демон да го вземе. Ако пък напълно сте се вкиснали, пуснете си порно или сексуален филм. Може да не помогне, само че няма да навреди. Има турски сериали, които нанасят повече вреди.

Ако знаех, че моите книги ще окажат такова въздействие на читателите, щях да обърна по-голямо внимание на еротиката. Думите са на един от бащите на престъпния род Едгар Алън По. То обаче не е имал положително име в обществото, тъй като се оженил за своя братовчедка, когато тя била на… 13 години. Прекалявал и с алкохола. Затова дано го четем и да не вземаме образец от персоналния му живот… И Борисов е нещо като По. Успешен политик съм, само че персоналният ми живот е неуспех, - изповяда се той пред немския „ Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Като По...

Трябва да се движите колкото може повече – у дома или в парка. Разговор по телефона: „ Купих се крачкомер. За една година изминах 3286 км. През това време съм изпил 128 литра ракия. Така се оказа, че разходът ми е 3,9 литра на 100 км “.

Такива работи. Списъкът ни не е цялостен, само че е от сърце. Поддържайте ведро въодушевление и бъдете оптимисти.

Както споделя украинската депутатка Елизавета Богуцкая: Ще победим ковид с алкохол, баня и секс. Все отново предизвестява да не се вършат трите по едно и също време, тъй като става рисково.

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР