Майка на ученик в 3 клас в Св. Св. Кирил

...
Майка на ученик в 3 клас в Св. Св. Кирил
Коментари Харесай

Хаос цари в ямболско училище, родител бие съученик, а директорката иска тишина, защото иде конкурс

Майка на възпитаник в 3 клас в „ Св. Св. Кирил и Методий “ споделя за душевен и физически тормоз от класен началник

Истински безпорядък царува в ямболското учебно заведение НУ „ Св. св. Кирил и Методий “, твърдят Яни и Нели Султанови, родителите на 9-годишния Д.С. Те потърсиха Флагман.бг, с цел да дадат публичност на проблем, привързан с физически и душевен тормоз по отношение на детето им от бащата на негова съученичка.

Твърдят, че  класният началник на сина им А.Г. е упражнил принуждение и е прекрачила педагогическите правила, а директорката на школото Диана Драгнева нехаела, тъй като наближал конкурс за постта, който тя заемала като вр.и.д.

Знаем ли в какви условия учат децата ни и дали това, което споделят у дома е истина? Нормална ли саморазправата на родител с малко дете посредством нанасяне на ритници и плесници, преценете сами.

Ето какво описа пред кореспондент на Флагман.бг Нели Султанова, майката на 9-годишния Д.С., който е възпитаник в 3-и клас:

„ Всичко стартира при започване на ноември, когато синът ми ми описа, че класната му е изхвърлила закуската му в коша и той през целия ден е седял гладен. Впоследствие разбирам, че госпожа А. Г. си е разрешила жестоко отношение по отношение на сина ми и неколкократно го е злепоставяла пред съучениците му, обиждайки го и позволявайки другите деца да го вършат. Най-шокиращото за мен беше, когато инцидентно разбрах, че детето ми е бито от бащата на негова съученичка. Мъжът нахлул в класната стая и е почнал разпра. Впоследствие разбрах, че пред очите на директорката този мъж си е разрешил да удря сина ми и да му крещи, тъй като с неговото дете имали някакви дразги. Каквото и да е станало сред децата, считам за неприемливо един родител да си разреши да упражни физическа мощ по отношение на непознато дете. Когато излизат от кабинета на директорката, тъкмо пред салона за Физическо образование и спорт, този татко е ритал и удрял детето ми. Когато 9-годишният ми наследник се прибра плачейки у дома, разбрах какво се е случило. Камери за видеонаблюдение в образователното заведение сякаш има, само че съгласно директорката – не всички работели. Заведохме сина си на доктор, имаме здравно уверение, което показва, че върху него е нанесен побой – три кръвонасядания на дясното бедро и едно кръвонасядане и едно охлузване на лявото коляно (Тези увреждания показва в правосъдното здравно, с което Флагман.бг разполага, като доказателство, проф. Д-р Ст. Киркович от УМБАЛ-Стара Загора – б.а.)

Наложи се да отпишем сина си от занималнята, защото там преподавателката е майка на неговата съученичка, чийто татко си разреши да бие детето ми. Всичко това нажежи още повече ситуацията в класа. Разбирам, че децата стават нападателни едно към друго, само че да се настройват против моя наследник, да не си играят с него съзнателно и това дете да му споделя по какъв начин ще го изгонят от класа, тъй като майка й била учителка на занималнята, баба й била чистачка в учебното заведение и били близки с класната и директорката, не намирам за съответно държание на едно дете в 3-и клас. Това е душевен тормоз към моето дете. Сами разбирате какво значи да го отбягват и да не си играят с него. Аз като родител по какъв начин мога да му обясня какво в действителност се случва. Изпратила съм сигнали за случаите до директорката на учебното заведение, до РУО-Ямбол и Районната прокуратура в Ямбол “.

Флагман.бг разполага със мненията на институциите. От РУО-Ямбол изясняват следното:

" Класната ръководителка била изхвърлила закуската на детето, тъй като Диян седнал на чина и почнал да я троши и да прави трохи. Никога не му била посягала, не го била дърпала за облеклата и не го била удряла, както твърди майка му. Твърди, че в действителност ученикът е този, който предизвикал спора с момичето - постоянно я обиждал, даже с нецензурни думи ".

Директорката Диана Драгнева не бе открита за коментар. Флагман.бг й дава опция за право на отговор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР