Майка на три деца, която успя да гласува два пъти

...
Майка на три деца, която успя да гласува два пъти
Коментари Харесай

Глобиха жена, гласувала два пъти

Майка на три деца, която съумя да гласоподава два пъти в изборния ден, беше осъдена административно с 1000 лв. санкция. Решението е на Районния съд в Нови пазар и е произнесено от магистратите ден след изборите. За налагане на административно наказване съдът се е съобразил, че дамата е с чисто правосъдно минало, а тя и брачният партньор й разчитат единствено на детски добавки и работа на надник.

С.А. съумяла да гласоподава първо в изборната секцията в село Тръница, където живеела с мъжа си по сегашен адрес. Там всичко било легално, тъй като дамата авансово била включена в листата и имала уверение за гласоподаване.
После обаче отишла и гласувала в изборната секция в с.Преселка, където се водела по непрекъснат адрес, само че била заличена от описите.

Пред ръководителя на комисията декларирала, че ще гласоподава в тази секция и няма да гласоподава на друго място. Така имената й били дописани, без инспекция дали името й не попада в листата на заличените гласоподаватели. И на двете места дейната гласоподавателка се подписала, че е упражнила изборното си право.

Обяснението на С.А. за двойния избор било, че получила телефонно позвъняване, че безусловно би трябвало да гласоподава и на второто място, тъй като я грози санкция до 6 000 лева Иначе се признала за отговорна и изразила страдание за стореното.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР